Zima 2017/2018  >  Zlatibor      

 

Zlatibor 2018, Zlatibor zimovanje 2018  zimovanje na Zlatiboru, apartmani na Zlatiboru

 

 

ZLATIBOR - Zima 2017/2018 

 

 

  

Zlatibor Zimovanje 2017/2018

 

Planina i vazdušna banja Zlatibor se prostire u centralnom delu Srbije na magistralnom putu Beograd-crnogorsko primorije.

 

Od Beograda je udaljen 230 km, a od Užica 25 km. Prosečna nadmorska visina je 1000m, a okružuju ga najviši vrh Tornik (1496m) skijalište udaljeno 8 km od centra i vrh Čigota (1422m).

 

Zlatibor se razvio u čuveni letnji i zimski turistički centar, sa najdužom turističkom tradicijom među planinama u Srbiji. Za zvanični početak turizma na Zlatiboru smatra se dolazak kralja Aleksandra Obrenovića na Kulaševac 1893.godine, kada je kraj i dobio ime - "Kraljeve vode".

 

Susretanje mediteranske i kontinentalne klime su stvorili uslove da se „ruža vetrova“ rascvetava, upravo, nad Zlatiborom. Te struje omogućavaju uspešno lečenje i oporavak od mnogih plućnih, srčanih bolesti i posebno bolesti štitaste žlezde i malokrvnosti.

 

Bogatstvo u četinarskim šumama i potocima, veliki broj sunčanih dana i izuzetno povoljna klima, Zlatibor čine jednom od najposećenijih planina.

 

Urbani centar Zlatibora, predstavlja pravo mesto za uzbudljiv noćni život, a prijatne trenutke u toku dana možete provesti u nekoj od bašti mnogobrojnih kafea, restorana, poslastičarnica.

 

Svi koji vole aktivan odmor uživaće u brojnim stazama za šetnju kroz zimzelene šume, a brojna izletišta: etno selo Sirogojno, Mokra gora, Stopića pećina, vodopad Gostilje, Ljubiš, upotpuniće vaš boravak.

Hoteli  Zlatibor - zimovanje 2017/2018 

Odmaralište Dunav

Klub Satelit Zlatibor

 

 

  

Pozovite nas         rezervisite online

 

 

 

Zlatibor apartmani, Zlatibor hoteli  zima 2018 Zlatibor

 

Zlatibor zimovanje 2018  hotel Mona Zlatibor

 

 

 

 


 

Naslovna     Last minute     Leto 2018     Putovanja     Zima 2018    Online rezervacija     Kontakt