Naslovna   >    Putovanja  > Leto 2019   >  Dubai

 

DUBAI (Ujedinjeni Arapski Emirati)

 

Dubai 2019, putovanje u Dubai tokom cele godine  Dubai leto 2019, Dubai jesen 2019   Dubai aranzmani leto 2019, Ujedinjeni Arapski Emirati 2019

 

 

 

google_earth.gif

Satelitski snimak Dubai

Da biste videli satelitski snimak potreban je

Google Earth. možete ga preuzeti odavde.

 

pdf.gif

 

Dubai 5 noći

 

Dubai 7 noći

 

 

 

 

Dubai, srce Emirata i turistički fenomen, gde je sve podređeno luksuzu, ima više od milion stanovnika, a pet miliona turista godišnje. DUBAI, drugi po veličini emirat, poznat je u svetu kao jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija. Posle Šangaja, Dubai je grad sa najbržom stopom razvoja. Svakog dana u Dubaiju se u proseku izgradi 800 novih stanova i kuća.

 

Dubai je grad sasvim neuporediv sa bilo kojim drugim. Za svega četiri decenije postojanja, postao je jedna od vodećih turističkih destinacija u svetu zahvaljujući kristalno čistom moru, ultramodernoj arhitekturi, izuzetnoj ponudi za šoping, i sve brojnijim manifestacijama koje prate razvoj ovog grada, počevši od Šoping festivala, konjskih trka, regata … Luksuzni hoteli, duge peščane plaže, bazari, shopping centri, zabava i čuda modernog graditeljstva su ono što privlači sve više turista iz celog sveta. Jedno je sigurno, u Dubaiju Vam nikada neće biti dosadno!!!

 

Neke od atrakcija koje Vam nudi Dubai su:

 

 • Burj Kalifa - čudo moderne gradnje. Dubai može da se pohvali najvišom zgradom na svetu u kojoj je smešten i novi Armani hotel. Fascinantno zdanje nadmašuje sva očekivanja! Sama građevina fascinira svojom lepotom i svakako visinom od 828 metara. Zgrada sadrži 160 spratova do kojih vode 57 liftova. (www.burjkhalifa.ae)

 • Veštačka ostrva u obliku palme, Palm Island, svakako jedno od najfascinantnijih građevina u Dubaiu otvoreno u novembru 2008.godine predstavlja potencijalno osmo svetsko čudo.

Ski Dubai – najveće zatvoreno skijalište na svetu, sa 22.500 m² površine skijaške zone. Deo je jednog od većih tržnih centara u svetu. U skijalištu se održava dnevna temperatura od -1°C dok je noćna na nivou od -6°C. U centru se nalazi 5 ski terena, najduži je 400m. (detalje pogledajte na www.skidxb.com)

 • Burj El Arab - najskuplji, najluksuzniji i najviši hotel na svetu, zgrada visine od 333m u obliku jedra se nalazi na veštačkom ostrvu, povezana mostom sa kopnom, predstavlja simbol modernog Dubaija.

 • Wild Wadi – jedan od njavećih vodenih parkova u svetu (detalje pogledajte na www.wildwadi.com)

 • Shopping Festival – održava se u januaru-februaru, tada se u Dubaiu samo šopinguje i uživa, brojne prodavnice i tržni centri imaju raznovrsne akcije, popuste i atrakcije (detalje pogledajte na www.mydsf.com)

 • Dubai Desert Classic, PGA tour – veliki golf turnir koji se održava u februaru (detalje pogledajte na www.dubaidesertclassic.com)

 • Dubai Tennis Championship – teniski turnir u Dubaiju (detalje pogledajte na www.dubaitennischampionships.com)

 • Dubai Summer Surprises – letnja varijanta šoping festivala, traje 10 nedelja i obuhvata i brojne aktivnosti za decu

 • National Day Festival – nacionalni praznik, slavi se 2. decembra, dan kada se Dubai oslobodio kolonijalne vladavine Britanaca

 • Brojni tržni centri sa svim svetskim brendovima, kao i Deira Gold Souk - najpoznatija svetska "pijaca" zlata

     

 

 

 

 

Naslovna       Last minute        Leto 2019       Putovanja     Zima 2019        Online rezervacija       Kontakt