Leto 2019   >   Turska   >   Sarimsakli 2019

   

 

 sarimsakli leto 2019  sarimsakli leto 2019

 

Sarimsakli 2019 - Turska 2019, Egejsko more

 

     

     

Preuzmite cenovnik:

 

Sarimsakli 2019 cenovnik 1

 

 

Sarimsakli autobusom 2019

 

 

  

 

SARIMSAKLI 2019, Turska 2019

 

Sarimsakli se nalazi, nadomak Grčkog ostrva Lesbos, u Egejskom moru.  Ima jednu od najlepših i najdužih plaža u celom Egejskom moru, kojoj nema ravne u celoj Turskoj.

 

Nalazi se nešto južnije od Halkidikija, Tasosa i Olimpske regije, po geografskoj širini između Krfa i Lefkade. Severnije je od Evije, Zakintosa, Atine i većine Grčkih ostrva, a o poznatijim Letovalištima u Turskoj i da ne pričamo. Udaljen je samo 1.100 km od Beograda, što je približno razdaljini do Krfa.

 

Šetalište pored plaže koje je prepuno restorana, pružiće vam užitak uz predivni zalazak sunca. Noćni klubovi i barovi nude nešto više onima koji od letovanja pored odmora očekuju nezaboravan provod i zabavu.

 

Svetska zdravstvena organizacija uvrstila je ovo podneblje među najbolje vazdušne banje, budući da vlažnost vazduha povremeno iznosi neverovatnih 0,5% (blagotvorno deluje na plućne bolesti: astmu, hronični bronhitis i druga oboljenja disajnih organa i bolesti srca). U Sarimsakliu nisu samo topli dani i mediteranske noći. Meštani i hotelsko osoblje, trgovci, sladoledžije.... takođe zrače toplinom osmeha i gostoljubivošću.

 

Sarimsakli ima oko 7.000 stanovnika, a u nekoliko navrata se i naše stanovništvo naseljavalo na tim prostorima, tako da se često čuje naš jezik i posebna pažnja pridaje našim turistima.

 

Sarimsakli se, kao mesto na turističkoj mapi Turske, pojavilo pre oko 15 godina. Nekada je to bio miran ribarski gradić koji bi katkad ugostio pokojeg putnika namernika na putu ka većim Egejskim turističkim mestima. Sada ovo mesto pretenduje da bude u samom vrhu turskih letovališta.

 

Nedaleko od Sarimsaklia nalaze se je Ayvalik (8 km) i ostrvo Cunda, spojeno sa kopnom manjim mostom. Ajvalik, su formirali još Rimljani. Imao je uzbudljivu prošlost tokom svoje istorije. Mnoge su vojske njime protutnjele, ali i mnogi gusari su tu nalazili svoje utočište zbog izuzetnog geografskog položaja i prirodnog zaklona.

 

Ajvalik i ostrvo Cunda su grad i luka tipične Grčke arhitekture ribarskog grada, uskih primorskih ulica, sa pravoslavnom crkvom koja dominira okolinom, velikim brojem restorana, trgovačkom i zanatskom četvrti grada... Zadnju promenu vlasnika doživeo je 1922. godine do kada je pripadao Grčkoj i kada je mirovnim sporazumom posle Grčko-Turskog rata (1920-1922) dodeljen Turskoj, posle cega je usledila i razmena stanovništva.

U ovom kulturnom i trgovačkom sedištu regije vekovima su živeli Grci. Iz tog doba u Ajvaliku su ostali mnogi maslinjaci i uljare, zanati i trgovinske radnje a i jedna pravoslavna crkva. Pored maslinjaka u okolini ima dosta i borove šume.

 

Sa uzvišrnja "Đavolja trpeza" (Šejtan sofra) je neponovljiv doživljaj zalaska sunca. U Sarimsakliu su dobri hoteli, odlična kuhinja, lepo more, suvi vazduh i blagi povetarac pa vrelinu dana ne osećate. Međutim, još važnije je da Vas u Sarimsaliu očekuju otvorenog i iskrenog srca.

  

 

Za satelitski snimak Sarimsaklija

kliknite: ovde

 

Da biste videli satelitski snimak potreban je program Google Earth. Ukoliko ga nemate možete ga preuzeti odavde.

   

Sarimsakli Leto 2019

Sarimsakli hoteli

usluga

 

Acem 3*

 

PP

 

 

Amphora 3*

 

PP

 

Buyuk Berk 3*+

 

AI, PP

 

Cinar 3*

 

AI

 

Grand Milano 3*

 

PP

 

 

Mare 3*

 

PP

 

Olivera 3*+

 

AI, PP

 

 

Sezer 3*

 

PP

 

 

Varol 3*

 

PP

 

 

Musho 4*

 

AI

 

 

Temizel 5*

 

AI

 

 

PP - polupansion (doručak i večera)

AI - All inclusive (sve uključeno po hotelskim pravilima)  

 

 

 Egejsko more, Sarimsakli 2019

 

 sarimsakli 2019

 

 

 kulturno nasledje, Sarimsakli 2019

Cunda, ikona Svetog Nikole

 

 Sarimsakli, Ayvalik 2019

Ayvalik i Cunda, ostaci Grčke kulture

 

 

 

Plaza u Sarimsakliju leto 2019

 

 Sarimsakli, panorama plaže

 


 

Ayvalik i Cunda, nasleđe Grčke, mediteranske arhitekture i pravoslavlja...

 

uske ulicice u Ayvaliku, Sarimsakli 2019  uske ulicice u Ayvaliku, Sarimsakli 2019

 

    

 

Pravoslavna crkva, Cunda, Sarimsakli  Pravoslavna crkva, Cunda, Sarimsakli

 

  Grcka arhitektura, Ayvalik i Cunda, Sarimsakli 2019  Grcka mediteranska arhitektura, Ayvalik i Cunda, Sarimsakli 2019

 


      Last minute        Leto 2019        Putovanja       Zima 2019        Online rezervacija       Kontakt