Leto 2021  >  Turska   >  Bodrum

 

Bodrum Turska 2021, leto 2021   Turska, Bodrum, letovanje 2021

 

 

 

Bodrum Turska 2021, Bodrum Leto 2021 

 

 

 

Bodrum je veoma popularno tursko letovalište na obali Egejskog mora, smešten između Kušadasija i Marmarisa.

 

Gumbet plaža nalazi se odmah pored Bodruma na oko 3km od centra, kompletno je opremljena suncobranima i ležaljkama, a zabavu pruža i u dnevnim i večernjim satima. Gumbet je peščana plaža sa postepenim ulaskom u veoma plitko more, te je pogodna za porodice sa malom decom, ali isto tako interesantna i za mlade i sve ostale, jer se kafići i restorani nalaze duž obale. Plaža Gumbet podjednako je privlačna i za sportske aktivnosti i zabavu na vodi.

 

Bodrum je nadaleko čuven i po bogatom noćnom životu sa dve najposećenije diskoteke na turskom primorju. Disko Halikarnas je diskoteka na otvorenom sa pogledom na dvorac sv. Petra. Prima 5000 posetilaca koji uz spektakularni light show dočekuju rađanje sunca na istoku. "Catamaran" ili ploveći disco klub je još jedna atrakcija noćnog života. Ovde nastupaju poznati zabavljači uz tursku i stranu muziku, nudeći izuzetan užitak pristalicama nezaboravnog provoda, igre i muzike do zore.

   

pdf-veci.gif

Galerija slika - Bodrum

 

 

Preuzmite cenovnike za Leto 2021:

  

 


 

 

 

 

 

  

U antičkoj Grčkoj bio je poznat kao Halikarnas a u srednjem veku kao Petronium. Nalazi se na poluostrvu Bodrum, u blizini severozapadnog ulaza u zaliv nasuprot grčkog ostrva Kos. Danas je poznati turistički i jahting centar.

 

Bodrum je jedno od najposećenijih turistčkih mesta u Turskoj. Šarmantne male radnje u uskim ulicama nude svakakvu vrstu robe - od ćilima i tepiha, predmeta od kože, nakita, vezenih ručnih radova, prirodnih sunđera pa sve do predmeta od lokalnog plavog stakla. To je centar umetničke kolonije što se može videti po mnogobrojnim galerijama i boemskoj atmosferi. Iz kafića, restorana, barova, kabarea, noćnih klubova i diskoteka čuju se poslednji svetski hitovi, džez i turska muzika. Prodavnice su otvorene do duboko u noć a noćni život traje do prvih jutarnjih sati.  Mini busom (dolmušom) ste povezani sa centrom grada ili plažom, u svako doba.

 

 

Svake godine Bodrum poseti nekoliko stotina hiljada turista. Na samom ulazu u predivno plavi zaliv gde se susreću Egejsko i Sredozemno more, diže se impresivna srednjevekovna tvrđava Sv.Petra koju su podigli vitezovi Rodosa. Danas je to muzej podvodne arheologije sa iskopinama koje datiraju još iz Bronzanog doba.

 

U ovom gradu je u IV veku pre n.e. sahranjen kralj Karije Mausolej po kome su sve velike grobnice dobile ime - Mauzolej. To je jedno od 7 svetskih čuda starog doba, koje je odolevalo sve do 15. veka kada su ga vitezovi SV. Jovana sa Malte uništili, uzimajući sa njega kamenje za gradnju tvrđave SV. Petra. Ova oblast je bila izvor mitova i legendi kroz mnogo vekova koje su danas ovekovečene u hramovima, amfiteatrima, i grobnicama.

 

Bodrum je posebno je poznat po specifičnoj arhitekturi, tzv. bodrumski stil, koja je karakteristična po tome da svi objekti moraju biti bele boje, sa maksimumom od dva sprata.

 

 


 

 

 

leto 2021 Bodrum  Bodrum, Turska

 

Bodrum plaza 

 

Bodrum tvrdjava u Bodrumu

 

plaza Bodrum, Turska

 

Bodrum leto 2021

 

  

 

Kontakt


Najtraženija letovanja i putovanja


Lokacija


 

Ferior tours

 

 

Bulevar oslobodjenja 113 - Novi Sad

 

021 425 412       021 520 803

 

 

>  Grčka

>  Budimpešta

>  Turska

>  Beč

>  Egipat

>  Prag

>  Bugarska

>  Rim

>  Crna Gora

>  Istanbul

>  Španija

>  Nova Godina

 

 

Akcijske ponude       Leto 2021      Putovanja 2021     Zimovanje 2021     Online rezervacija       Kontakt.