Španija 2023 > Naslovna  >  Leto 2023

     

 spanija leto 2023   spanija 2023

 

  

Španija 2023 - Leto 2023 Majorka, Costa Brava, Andaluzija

 

    

 pdf-veci.gif

 

Preuzmite cenovnik:

 

Italija - Spanija - Francuska 

   

   

ŠPANIJA - Costa Brava, Majorka,

leto 2023

 

Kosta Brava (Divlja obala), se prostire na 200 km, severno od Barselone prema francuskoj granici. Njena priroda, klima i istorijsko nasleđe, uz prelepu obalu koju zapljuskuje moćni Mediteran, čine je jednom od najatraktivnijih letovališta u Evropi.

 

Moderna turistička infrastruktura, učinila je Kosta Bravu najpoznatijom španskom destinacijom, koja je poznata po izuzetno burnom noćnom životu. Tamo vam nikad nece biti dosadno, jer za svakoga ima ponešto. Mnoštvo prodavnica,restorana, kafića, klubova, diskoteka, galame, gužve i zabave, (gde ništa nije skandal) vam omogućavaju dobar provod.

 

Letovalište Ljoret de Mar, "Cvet na moru" ili "grad lovora" (od latinskog lauretum), jedno je od najposećenijih u Španiji. U ovom delu Kosta Brave svoj odmor provodi više od 200.000 turista iz celog sveta, Britanci, Francuzi, Nemci… Vikendom se broj turista udvostručuje jer je Ljoret de Mar poznat, kao grad u kom vrvi od noćnog života.

Ljoret de Mar ima nekoliko velikih peščanih plaža, odakle polaze brodovi na izlete u obližnja mesta. U njegovoj blizini, postoji i vodeni park.

Ulice su žive i pune turista tokom 24 sata, pa ako želite veći mir, bolje se opredelite za hotele koje su van centralne zone mesta. Saživite se sa Evropom, vidite kako se evropljani predaju uživanjima u svoje slobodno vreme.

 

Dnevna letnja temperatura je 30-35 C, noći su oko 20 C, što je razlog da vrlo malo hotela ima klima uređaje.

 

Kategorije španskih hotela nije uporediva sa objektima unutar centralne Evrope. Španci više ulažu u prateće sadržaje nego u smeštaj.

 

Plaže su javne, zakup ležaljki i suncobrana nije obavezan i dodatno se naplaćuje.

 

Santa Susanna

 

se nalazi u regiji Costa Maresme Barcelona. Popularna je turistička destinacija od ’70-ih godina, kako za špance tako i za turiste iz ostalih zemalja. Santa Susanna je savršeno mesto za upoznavanje Katalonije – Barselona je na samo 65 km južno a Lloret de Mar, živa turistička prestonica Katalonije, na 14km severoistočno od Santa Susanne. Ovde ćete na obali naći sjaj modernog turizma, internacionalne restorane i barove, razne vodene sportove ... Santa Susanna ima 2 km dugu peščanu plažu koja se spaja sa susednim mestom Malgrat de Mar. U toku letnjih meseci postoji veliki broj vodenih sportova i aktivnosti na plaži, a uz malo zalaganje možete pronaći i neke od skrivenih uvala duž obale. Oni koji vole windsurfing, water ski-ing, parasailing i kayaking takodje mogu uživati. Mesto obiluje restoranima i barovima.

 

Malgrat de Mar

 

je gradić sa oko 18.000 stanovnika, smešten u severoistočnom delu regije Costa Maresme Barcelona izmedju Santa Susanne i Blanesa, oko 70km severoistočno od Barselone. Plaža u ovom mestu je jedna od najboljih plaža u ovom delu regije. Kilometrima je duga i svako može lako pronaći mesto za opuštanje i uživanje. Mesto obiluje izvanrednim hotelima i velikim brojem noćnih barova i klubova koji nude zabavu do ranih jutarnjih sati. Tu su i pabovi sa muzikom uživo kao i popularne “karaoke” žurke.Flamenco barovi su takodje neizostavni. Malgrat de Mar privlači mnogobrojne turiste koji se iz godine u godinu vraćaju. Popularan je kako za porodice sa decom tako i za mlađe koji vole da preko dana uživaju na plaži a uveče u bogatom noćnom životu. Malgrat de Mar ima veliki izbor restorana za različite ukuse. Tu se mogu naći i restorani  brze hrane kao i razni internacionalni i riblji restorani.

 

KALELJA (CALELLA)
Ime Kalelja se pojavljuje u starim dokumentima iz XII veka, kada na obali počinju da niču prva ribarska naselja. Još 1338g. Kalelja postaje naselje. U 16 veku se odredjuje centralni trg, zatim ulice koje su i danas poznate pod istim imenom: Iglesia, Jovara de Mar, Batlle i la Clota..., zatim crkve, kapele Sant Quirze i Santa Julita iz XVI veka, parohijska crkva Santa Maria i Sant Nicolau (San Nicolás) koja je u baroknom stilu i datira iz XVIII veka sa očuvanom delovima prethodne crkve iz XVI veka. Kalelja ima Arhivski Muzej koji se nalazi u gradjevini iz XVII veka i čuva dosta tradicionalnih dela raznih lokalnih umetnika. U 18 veku razvijaju se ribarstvo, kao i izgradnja brodova i radionica za mreže. Tadašnjih 1500 stanovnika se bavi ribarstvom i proizvodnjom mreža i posedovali su flotu od oko 65 velikih ribarskih brodova. 20 vek donosi razvoj turizma, pogotovu šezdesetih godina. Razvoj turizma i snažna imigracija su radikalno promenili tradicionalni izgled grada i okoline, sa pojavom mnogobrojnih hotela i apartmana. Pored spektakularnih promena koje su nastale od šezdesetih godina prošlog veka, Kalelja je uspela da sačuva dobrim delom svoju originalnu gradsku strukturu i četvrtast obilk kvartova sa ravnim, širokim, čistim ulicama I uređenim građevinama. Danas je Kalelja interesantna za porodična letovanja, jer i ako ima nekoliko poznatih diskoteka, ipak obezbeđuje miran porodičan odmor sa svojim šetalistima, trgovačkim zonama, kafeima i restoranima.

 

Majorka (Mallorca) je najveće Špansko ostrvo i sa ostrvima Minorcom i Ibicom čine arhipelag Balearskih ostrva. Nalaze se u Sredozemnom moru istoćno od španskog kopna. Majorka je svetski poznata kao jedno od najlepših turističkih destinacija u Evropi, pa i u svetu. Glavni administrativni centar je glavni grad Palma ali i mondensko mesto sa pregršt luksuznih hotela u kojima borave turisti, posebno mladi iz celog sveta. Gradom dominira katedrala iz XIII veka , koju svakoko treba posetiti.

Klima je mediteranska i sa velikm brojem sunačanih dana, Majorka je idealno mesto za odmor od ranog proleća do pozne jeseni. Prosecna temperatura je oko 27 stepeni, sto boravak na ovom prelepom postrvu čini još prijatnije

Palma kao i okolna letovališta, su idealna za odmor u jednom od stotine hotela različitih kategorija. Ulice su pune mladog sveta koji imaju mogucnost da se provode brojnim kaficima, restoranima i svetski poznatim diskotekama. U najpoznatijim turstičkim zonama kao što su Can Pastilla, Playa de Palma i El Arenal dominira velika peščana plaža, zapadno od Palme postoje letovališta, kao sto su Magaluf, Palma Nova ili Paguera, koji će svojim sadržajem zadovoljiti sve ljubitelje prirode.

 

  

 

  

Za satelitski snimak LLoret de Mar

kliknite: ovde

 

Da biste videli satelitski snimak potreban je program Google Earth. Ukoliko ga nemate možete ga preuzeti: odavde

 

LLORET DE MAR, Costa Brava, Španija 2023

Hotel

usluga

Santa Anna 1*

ND

Castella 1*

PP

Don Juan Center 2*

PA

Copacabana 3*

PP

 

Don Juan 3*

PA

 

Don Juan Gran 3*

PA

 

La Carolina 3*

PP

 

Maria Del Mar 3*

PP

 

Montanamar 3*

PP

 

Mundial 3*

PP, PA

 

Savoy 3*

AL

 

Selvamar 3*

PP, PA

 

Sunshine 3*

PP

 

Sun Village 3*

AL

 

Fenals Garden 4*

PP

 

Fergus Plaza Paris 4*

PP

 

Mediterranian Sand 4*

AL

 

Metropol 4*

PP

 

Surf Mar 4*

PP

 

 

Calella, Costa Brava,  Španija 2023

Hotel

usluga

Bon Repos 3*

PP

Esplai 3*

PP

 

Terra Mar 3*

PP

 

Best Western Les Palmeres 4*

PP

 

 

MALGRAD DE MAR, Costa Brava, Španija 2023

Hotel

usluga

Amaraigua 3*

AL

 

Fergus Maripins 3*

PP

 

Reymar 3*

PP

Reymar Playa 3*

PP

 

 

SANTA SUSANNA, Costa Brava, Španija 2023

Hotel

usluga

Caprici 3*

PP

Riviera 3*

PP

Reymar Playa 3*

PP

 

Caprici Verd 4*+

PP

 

Mar Mediterranea 4*

AL

 

 

 

 MAJORKA, Španija 2023

Can Pastilla/Playa De Palma

usluga

 

Can Pastilla 2*

ND

 

Nets 2*

ND

 

Ambos Mundos 3*

PP

 

Gala 3*

PP

 

Helios 3*

PP

 

Miraflores 3*

PP

 

Roc Leo 3*

PP

 

Roc Linda 3*

PP

 

Sant Jordi 3*

ND

 

BQ Apolo 4*

PP

 

El Cid 4*

PP

 

Golden Playa 4*

PP

 

Hm Gran Fiesta 4*

PP

 

HSM Playa Golf 4*

PP

 

Java 4*

PP

 

Nautic 4*

ND

 

El Arenal

 

 

Arcadia 1*

ND

 

Gracia 2*

PP

 

Palma Mazas 2*

PP

 

Santa Monica 2*

PP

 

Caribbean Bay 3*

AL

 

Fergus Bahia De Palma 3*

PP, AL

 

Ipanema Park 3*

PP

 

Mediodia 3*

PP

 

Whala San Diego 3*

PP

 

Torre Azul 4*

ND

 

Palmanova

 

 

Bellevue Vistanova 3*

PP

 

Bahia Palmanova 3*

PP, AL

 

Fergus Tobago 3*

PP

 

Sol Mirlos/Tordos 3*

AL

 

Comodoro 4*

PP

 

Magalluf

 

 

Marina Barracuda 3*

AL

 

HSM Don Juan 3*

PP

 

Samos 3*

PP

 

Sol Katmandu Resort 3*

PP

 

Sol Antillas/Barbados 4*

PP

 

Sol Guadalupe  4*

PP

 

Sol Wave House 4*

NA

 

Nixe Palace 5*

ND

 

 

 

 costa brava - Spanija, mapa, letovanje 2023

 

 

 Spanija letovanje 2023, plaza

 

 spanija leto 2023

 

 letovanje 2023 spanija   plaza Spanija, Costa Brava, letovanje

 

  Z:\www.ferior.rs\leto\spanija\spanija_glavna_files\image006.jpg

 

 Z:\www.ferior.rs\leto\spanija\spanija_glavna_files\image007.jpg 

   


     Last minute        Leto 2023       Putovanja     Zima 2023        Online rezervacija       Kontakt