Leto 2020  >  Malta 2020

 

 

MALTA 2020 -  LETO 2020

 

MALTA - leto 2020

 

Malteški arhipelag se nalazi u središtu Sredozemnog mora, 100 km južno od Italije, a oko 300 km severno od Libije i istočno od Tunisa. Ovaj arhipelag čine  nekoliko ostrva bogate istorije, arhitekture, kulture, festivala, crkava, zamkova, ali i interesantnih plaža sa kristalno čistom vodom.

 

Iako na Malti nema mnogo peščanih plaža, vešti i vredni Maltežani obradili su i doterali kamenite plaže, tako da one deluju pomalo nestvarno, ali svakako čarobno. Čisto more, plavo nebo bez ijednog oblačka i prijatan vetrić - tri su odlike ovog ostrva iz snova.

 

  

 

Ovde možete preuzeti cenovnik u PDF-u:

 

Malta Avio 7 noćenja

 

ostale ponude pogledajte klikom na hotele ispod.

 

 

 

 

 

   

Malta je mesto gde se na jednom mestu oseća uticaja Afrike, običaja i jezika Arapa, Sicilijanske kuhinje. Retko gde, kao na Malti se na tako malom prostoru može da se nađe bogata istorija i kultura.

 

Glavni grad je Valeta, koji je dobio ime po vitezu reda Sv.Jovana. Naziv ostrva Malta potiče od feničanske reči "malek" (sklonište).  Najveći grad na Malti je Qormi. Službeni jezik na ostrvu je engleski, dok malteški predstavlja interesantnu mešavinu arapskog, engleskog i italijanskog.

 

Malta predstavlja bogatstvo ukrasa, boja, spomenika... Uske ulice njenih gradova, pune su Normanskih katedrala i baroknih palata. Po Malti su razbacane najstarije ljudske građevine na svetu.  Malta veoma dobro prodaje svoju romantičnu prošlost Bakarnog Doba, hramova i krastaških vitezova.  Vredi posetiti crkvu Sv.Marije - u kojoj se čuva kopija neeksplodirane bombe iz 2. Svetskog rata i Katedralu Sv.Jovana - Praznik za sva čula. Valeta - jedna od najvećih tvrdjava na svetu čije zidine dostižu visinu od 50 metara, imala je osam palata u kojima su živeli vitezovi.

Ipak ostrvo još nije okupirano visokim rastom turizma. Sezona religioznih festivala je duga šest meseci – i završava se baš na vreme za odmore.

 

Malta ima dobre uslove za ronjenje, sa vidljivošću oko 30 metara, toplom vodom i interesantnim podvodnim prizorima.

 

Sva ostrva u Malteškom arhipelagu su odlična za šetnju. Ostrva Gozo i Comino su dovoljno mali da ih možete obići za dan ili kraće, jer inače na Malti ništa nije zaista veliko i daleko.

  

 

 

 letovanje 2020 Malta Blue Lagoon putovanje Malta

 

Malta  Malta leto

 

letovanje na Malti  Malta

 

tvrdjava Malta  Malta putovanje

 

http://www.ferior.rs/leto/malta/malta_glavna_files/image012.jpg  http://www.ferior.rs/leto/malta/malta_glavna_files/image013.jpg

 

turisticki centar, Malta  nocni provod na Malti

  


     Last minute        Leto 2020       Putovanja     Zima 2020        Online rezervacija       Kontakt