Letovanje 2022     Last minute 2022      Putovanja     Zima 2022       Online rezervacija       Kontakt

   

 

Leto 2022 - Grcka 2022, Turska 2022, Egipat 2022, Crna Gora 2022, Albanija 2022

 

Letovanje 2022 - LETO  2022

    

 

Akcijske ponude - pogledajte ovde

 

Grčka leto 2022, Egipat 2022, Turska leto 2022, Bugarska leto 2022, Crna Gora 2022, Albanija 2022

  

 

letovanje 2022, leto Grcka

 

Grčka leto 2022

Letovanje Turska 2022, Leto Turska 2022

 

Turska leto 2022

Egipat, Tunis, Daleke destinacije

 

 

 

 Halkidiki apartmani:

 

 Pefkohori, Hanioti, Polihrono

 Nea Skioni, Furka,  Nea Flogita

 Siviri, Potidea, Kalitea, Nea Mudanja,

 Nea Kalikratia

 

 Neos Marmaras, Sarti, Toroni,

 Kalamitsi, Nikiti, Metamorfozi,  

 Gerakini, Vurvuru,  Nea Plaja,

 Psakoudia, Sykia

 

  Jerisos, Amuljani

 

Kontinentalna Grčka:

 

 Paralija, Olimpic Beach,   

 Leptokarija, Platamon,

 Nei Pori, Pilion,

 Asprovalta, Vrasna, Stavros,

 Parga, Sivota, Vrahos

 

Grčka ostrva:

 

 Tasos, Evia, Krit, Skiatos, Kefalonija,

 Krf, Lefkada, Zakintos, Rodos

 

 

 

 Egejska obala:

 

    

     Kušadasi

 

     Sarimsakli

 

     Bodrum

 

     Marmaris

 

 

Sredozemna obala:

 

     Kemer

 

      Alanja

 

      Antalija

 

      Side

  

     Belek

 

 

 

Španija

 

    Kosta Brava  

 

Egipat 2022

 


 

Albanija 2022

 

    Saranda

 

    Ksamil

 

    Drač

  


 

Crna Gora 2022

    


 

 

Bugarska:

 

  Sunčev Breg

 

  Nesebar

 

  Zlatni Pjasci

 

 

 


 

Letovanje 2022 Grčka

 

Grčka je zemlja sa oko 1400 ostrva. Nalazi se na jugu Balkanskog poluostrva i prostire se na tri mora: Sredozemno, Egejsko i Jonsko. Grčka je najstarija država u Evropi i u njoj su nastale evropska civilizacija, kultura i umetnost, na šta su Grci danas jako ponosni. Poslovična predusetljivost ovog naroda svakako je uticala na brzi razvoj turizma, ali im to nije oduzelo njihovu ležernost, opušten odnos prema gostima, druželjubivost, želju za muzikom i igrom što sve zajedno svrstava ovu zemlju među najpoželjnije turističke destinacije na svetu. Kolevka civilacije, zemlja sa bogatom istorijom i vrednim kulturnim nasleđem, danas privlači veliki broj turista iz celog sveta. Odavde su potekli grčki mitovi, Olimpijske igre, začeci demokratije i vere, postulati nauke umetnosti. Gostoljubivost je prva asocijacija na Grke: taverne, muzika, ples i kulinarski specijaliteti grčke kuhinje učiniće da Vam letovanje 2022 u Grčkoj bude nezaboravano.

 

Halkidiki Grčka 2022 apartmani i Halkidiki hoteli

Poluostrvo Halkidiki se prostire na severu Grčke okruženo Egejskim morem sa ukupno 500 km obale.

Poznato po svom neobičnom obliku koji podseća na Poseidonov trozubac. Čine ga tri poluostrva ili prsta: Kasandra, Sitonija i Atos (poznatiji kao Sveta Gora). Naziv Halkidiki potiče od grčkog grada Halkide odakle su došli prvi stanovnici poluostrva sredinom 7. veka pre nove ere.

Kasandra (Cassandra) - Halkidiki, Grčka letovanje 2022

Poluostrvo Kasandra, najzapadnije poluostrvo Halkidikija ili „prvi prst“, dugačko je oko 50 km i široko oko 10 km. Poluostrvo koje je najbliže Solunu, što ga u isto vreme čini i najposećenijim. Ono što je prvo privuklo strane i domaće turiste su dugačke peščane plaže, kristalno bistra voda i borova šuma. Ovde se mogu naći hoteli svih kategorija, apartmani, tradicionalne grčke taverne, diskoteke, barovi i mnogo drugih vidova zabave. Kassandra objedinjuje drevnu istoriju sa modernim turizmom. Naročito interesovanje zaljubljenika u arheologiju izaziva kanal Potidea koji spaja dva zaliva: Satonic (Temaikos) i Toroneos. Na svega nekoliko kilometara udaljenosti od Nea Kalikratie, prilikom iskopavanja pronađen je jedinstveni srebrni kovčeg koji se danas nalazi u arheološkom muzeju u Solunu. Ovaj sarkofag sa isklesanim figurama je dokaz koji spaja Stari i Novi zavet. Ova oblast se povezuje i sa imenom Ammon Zeusa. Za posetioce je takođe veoma interesantno i svetilište Dionysos i Nymphs, petralonska pećina, malene Vizantijske crkve, i još mnogo toga.

Kalithea - Grčka leto 2022

Kalithea - malo turističko mesto na poluostvru Kasandra, centar je noćnog života. Čine ga duge peščane plaže okružene borovom šumom i maslinjacima.

Kriopigi Grčka leto 2022

Kriopigi je sagrađen na mestu nekadašnjih antičkih gradova Neapolisa i Flegre. Odlični klimatski uslovi i visok nivo usluge čine ovo mesto potpuno drugačijim od ostalog dela regije tako da je idealan za miran odmor.

Hanioti - Grčka leto 2022

Hanioti - Hoteli, restorani, tradicionalne taverne, moderni barovi i diskoteke učinili su ovo mesto najpopularnijim u regiji. Od Soluna je udaljen 105 km.

Pefkohori - Grčka leto 2022

Pefkohori je udaljen 105 km od Soluna i krasi ga prijatna klima, velika površina borove šume i kristalno bisto more. Gradić pruža sve mogućnosti za prijatan, lep i nezaboravan odmor.

 

Nea Flogita - Grčka leto 2022

 

Nea Flogita je malo mesto, udaljeno 50km od Soluna. Krasi ga očuvana priroda, veliki park sa fontanom i dečijim igralištem, kao i prelepa peščana plaža. Mesto obiluje kafićima i tavernama, a šetalištem je povezano sa Nea Plagiom i Dionisiosom.


 

Sitonija 2022 (Sithonia) - Leto 2022 Sitonija apartmani i hoteli

 

Uzbudljiv pejzaž poluostrva Sitonija idealan je za zaljubljenike u prirodu koji žele da pobegnu od civilizacije i svoj odmor provedu u tišini. Obalska linija pleni neprekidnim nizom ribarskih sela, živopisnim malim lukama, nenaseljenim plažama, okružena stablima borovih šuma i velikim brojem hotela. Na poluostrvu uz samu obalu je i malo mesto Toroni – specifi čno mesto gde su otkriveni ostaci starog antičkog grada. Po nazivu tog grada je zaliv Toroneos (između Sitonije i Kasandre) i dobio ime. Najviše poznato po letovalištu Neos Marmaras, Sitonija obiluje i malim mestima kao što su: Porto Kufo, Nikiti, Metamorfosi, Sikia, Sarti, Vurvuru ...

Sitonija je park Halkidikija gde ljubitelji tišine i zelenila traže utočište. Obala je duga više od 300 kilometara i okružuje tri planine – Meliton, Peklaru i Itamos. Tu se mogu videti živopisne male luke, brojna ribarska sela, usamljene plaže i nestvarni kolorit različitih boja.

 

Naziv Sitonija potiče od sina grčkog boga mora Posejdona. Sitonija nudi prirodne lepote, divne, peščane plaže, slikovite male luke, mirna seoca i šumovite oblasti. Sitonija uspeva da objedini tradicionalnu lepotu i gostoljubivost sa savremenim zadovoljstvima. Na svakom kraju Sitonije naći ćete predivne plaže sa kristalno čistom vodom, male osamljene pećine sa jedinstvenim kamenim oblicma, i oblasti pod borovom šumom koje se prostiru u nedogled.

  

Porto Carras - hoteli Sitonija, Neos Marmaras

Porto Carras - Veliki hotelski kompleks smešten na 4500 hektara, izgrađen je pored Neos Marmarasa i sastoji se iz tri hotela: Vilage Inn, Sitonia i Meliton - kao najluksuzniji hotel među njima. Kompleks ima sopstvenu marinu, veliku plažu dužine oko dva kilometra, kockarnicu, teren za golf (18 rupa), jezero, malu banju za relaksaciju, heliodrom i kongresni centar sa četiri sale, pozorište, amfi teatar, bioskop, vinoteku, a la carte restoran ... Porto Carras je jedno od najelitijih i najmondenskijih letovališta u Grčkoj.

Neos Marmaras - Grčka leto 2022

Neos Marmaras je najveće turističko mesto na Sitoniji, nalazi se na zapadnoj obali poluostrva. Čine ga duge peščane plaže, u čijem se zaleđu pruža planinski venac, obrastao borovom šumom, maslinjacima i vinovom lozom.

Metamorfosis - Grčka leto 2022

Metamorfosis je malo mesto, smešteno na početku poluostrva Sitonija. Zbog blizine mora i guste četinarske šume koje ga okružuje ima status vazdušne banje. Glavni ukrasi mesta su veliki stogodišnji park i kilometrima duga peščana plaža. Sa nekoliko taverni i barova, kao i nekoliko dobro snabdevenih prodavnica, predstavlja idealno mesto za miran porodični odmor.

Vourvourou - Grčka leto 2022

Vourvourou se nalazi na 120 km od Soluna, na istočnoj obali poluostrva Sitonija. Ovo veoma mirno mesto odlikuje se živopisnim uvalama, zelenom obalom, peščanim plažama, kamenitim ostrvcima, čistim morem i mnogobrojnim vikendicama okruženim maslinama i borovima.

 

 

Kontakt


Najtraženija letovanja i putovanja


Lokacija


 

Ferior tours

 

 

Bulevar oslobodjenja 113 - Novi Sad

 

021 425 412       021 520 803

 

 

>  Grčka

>  Budimpešta

>  Turska

>  Beč

>  Egipat

>  Prag

>  Bugarska

>  Rim

>  Crna Gora

>  Istanbul

>  Španija

>  Nova Godina

 

 

Akcijske ponude       Leto 2022      Putovanja 2022     Zimovanje 2022     Online rezervacija       Kontakt.