Leto 2018 > Italija 2018

   

  

Rimini, Italija leto 2018 Rimini

 

Italija 2018 – Sicilija, Sardinija, Rimini, Sorento, Lido Di Jesolo

 

      

pdf-veci.gif

 

Preuzmite cenovnik:

 

Rimini BUS leto 2018

 

Lido Di Jesolo BUS leto 2018

 

Sicilija AVIO leto 2018

  

Sardinija AVIO leto 2018

 

Španija Francuska Italija 14 dana

    

   

ITALIA leto 2018

 

ITALIJA – ne postoji nijedna evropska zemlja koja je tokom istorije odigrala tako važnu ulogu u razvoju ljudske civilizacije kao što je Italija. Više od dvadeset vekova ispunjenih bogatom kulturom, naukom i tradicijom vidljivo je na svakom koraku ove kolevke moderne Evrope. Ako tome dodamo izuzetne prirodne lepote, predivne obale i plaže, kuhinju za sladokusce i svetski poznata vina, dobićemo odgovor zašto je Italija idealno mesto za godišnji odmor.


 

SICILIJA - Najveće ostrvo na Mediteranu, pripada Italiji, ali je kao zemlja za sebe sa jedinstvenom tradicijom, drugačijim dijalektom, kuhinjom i neponovljivim ritmom života. Ona je je kao mediteranski svet u malom sa starogrčkim, starorimskim, vizantijskim, saracenskim (arapskim), španskim nasleđem. Sicilija je jedinstvena i u šarolikom i raskošnom mediteranskom svetu jer je u sebe primila i severnije evropsko nasleđe, prvenstveno normansko. Sicilija nije privlačna samo za letnji odmor koji se provodi na plaži, ona pruža priliku da se upozna jedinstveni deo evropske civilizacije i prirodnog bogatstva, kao što je jedini živi vulkan u Evropi - Etna.

 

Sicilija se smatra velikim muzejem arhitekture sa ostacima starogrčkih i rimskih gradova, građevinama jedinstvene normansko-arapsko-vizantijske kulture i lokalnog, sicilijanskog baroka. Mnogi hoteli na Siciliji su kao muzeji, smešteni u vilama i palatama sa bogatom istorijom.

 

Ostrvo je puno izazova, prirodnih lepota, istorijskih spomenika, a Sicilijanci puni živosti, otvoreni i druželjubivi. Ona nudi uživanje u sportovima na vodi ili ekstremnim sportovima, obilazak vulkana Etna, izlete na okolna ostrva, lekovite vode u banjskim centrima, noćni provod u diskotekama koje posećuju filmske zvezde i svetski poznate ličnosti, koncerte na otvorenom, predstave u pozorištima iz antičkog doba.


Sorento – grad sunca, limuna i pomorandži, prelepog cveća, restorana. Sorento je romantični grad jedinstvenog pejzaža, otmen, gostoprimljiv i prepun mediteranskog duha. Legenda kaže da je ime grada Sorento poteklo od stare rimljanske reči Surrentum koja u prevodu znači – zemlja sirena. Visoka brda, doline i planine pretvaraju se u terase koje se spuštaju ka moru. Udaljen je oko 30 km od Napulja. Iz Sorenta se pruža predivan pogled na Napulj i Vezuv. Karakteristika ovog bajkovitog mediteranskog mesta su uzane uličice pune turista. Sorento je grad u kom ćete se osećati prelepo.


Lido di Jesolo je turističko letovalište smešteno na Venecijanskoj Rivijeri, tj. na severozapadnom delu Jadrana. Udaljeno je 40 km od Venecije, i brodom se za 40 minuta vožnje stiže do jednog od najposećenijih i najlepših gradova sveta, Venecije. Zahvaljujući svom položaju u odnosu na Veneciju, 15 km dugim peščanim plažama od dolomitskog peska (oker žute boje), jednom od najvećih pešačkih zona u Evropi, 2000 prodavnica, preko 400 smeštajnih objekata, mnoštvo restorana, barova, noćnih klubova, zabavnih parkova, zelenih oaza,Lido di Jesolo je postalo jedna od najomiljenijih turističkih destinacija ne samo u Italiji, već i u Evropi.

Uređena plaža (svaki hotel ili rezidencija ima svoj deo plaže sa kompletnom opremom), izuzetan noćni život koji se odvija u mnogobrojnim diskotekama i noćnim klubovima, bogat sadržaje za decu, ali i za odrasle (zabavni park „Aqualandia“, zabavni park „Jolly Roger“ – piratski brod sa odličnom zabavom; Karting staze,...). Već dugi niz godina Lido di Jesolo nosi epitet evropskog Majamija, kako zbog izuzetne hotelijerske i ugostiteljske usluge, tako i zbog prelepih plaža, sunca i izuzetnog noćnog života!

 

 

  

Za satelitski snimak Italija, Rimini

kliknite: ovde

 

Za satelitski snimak Italija, Sicilija

kliknite: ovde

 

 

Da biste videli satelitski snimak potreban je program Google Earth. Ukoliko ga nemate možete ga preuzeti: odavde

 

 

 

Pozovite nas         rezervisite online

   

 

 

 

letovanje 2018 Italija, Rimini

 

 

 

Italia, Rimini, beach

 

 

 

Rimini plaza, leto

 

 

 

fontana, Rimini

 

 

leto u Italiji  Rimini, Italija, most

 

leto 2018 Italija  Italija letovanje 2018

 

Italija letovanje  Rimini Italija leto 2018 

 


 

      Last minute        Leto 2018       Putovanja     Zima 2018        Online rezervacija       Kontakt