Leto 2018 > Italija 2018

   

  

Rimini, Italija leto 2018 Rimini

 

Italija 2018 – Sicilija, Sardinija, Rimini, Sorento, Lido Di Jesolo

 

      

pdf-veci.gif

 

Preuzmite cenovnik:

 

Rimini BUS leto 2018

 

Lido Di Jesolo BUS leto 2018

 

Sicilija AVIO leto 2018

 

Sorento AVIO leto 2018

 

Sardinija AVIO leto 2018

 

Španija Francuska Italija 14 dana

    

   

ITALIA leto 2018

 

ITALIJA – ne postoji nijedna evropska zemlja koja je tokom istorije odigrala tako važnu ulogu u razvoju ljudske civilizacije kao što je Italija. Više od dvadeset vekova ispunjenih bogatom kulturom, naukom i tradicijom vidljivo je na svakom koraku ove kolevke moderne Evrope. Ako tome dodamo izuzetne prirodne lepote, predivne obale i plaže, kuhinju za sladokusce i svetski poznata vina, dobićemo odgovor zašto je Italija idealno mesto za godišnji odmor.


 

SICILIJA - Najveće ostrvo na Mediteranu, pripada Italiji, ali je kao zemlja za sebe sa jedinstvenom tradicijom, drugačijim dijalektom, kuhinjom i neponovljivim ritmom života. Ona je je kao mediteranski svet u malom sa starogrčkim, starorimskim, vizantijskim, saracenskim (arapskim), španskim nasleđem. Sicilija je jedinstvena i u šarolikom i raskošnom mediteranskom svetu jer je u sebe primila i severnije evropsko nasleđe, prvenstveno normansko. Sicilija nije privlačna samo za letnji odmor koji se provodi na plaži, ona pruža priliku da se upozna jedinstveni deo evropske civilizacije i prirodnog bogatstva, kao što je jedini živi vulkan u Evropi - Etna.

 

Sicilija se smatra velikim muzejem arhitekture sa ostacima starogrčkih i rimskih gradova, građevinama jedinstvene normansko-arapsko-vizantijske kulture i lokalnog, sicilijanskog baroka. Mnogi hoteli na Siciliji su kao muzeji, smešteni u vilama i palatama sa bogatom istorijom.

 

Ostrvo je puno izazova, prirodnih lepota, istorijskih spomenika, a Sicilijanci puni živosti, otvoreni i druželjubivi. Ona nudi uživanje u sportovima na vodi ili ekstremnim sportovima, obilazak vulkana Etna, izlete na okolna ostrva, lekovite vode u banjskim centrima, noćni provod u diskotekama koje posećuju filmske zvezde i svetski poznate ličnosti, koncerte na otvorenom, predstave u pozorištima iz antičkog doba.


Sorento – grad sunca, limuna i pomorandži, prelepog cveća, restorana. Sorento je romantični grad jedinstvenog pejzaža, otmen, gostoprimljiv i prepun mediteranskog duha. Legenda kaže da je ime grada Sorento poteklo od stare rimljanske reči Surrentum koja u prevodu znači – zemlja sirena. Visoka brda, doline i planine pretvaraju se u terase koje se spuštaju ka moru. Udaljen je oko 30 km od Napulja. Iz Sorenta se pruža predivan pogled na Napulj i Vezuv. Karakteristika ovog bajkovitog mediteranskog mesta su uzane uličice pune turista. Sorento je grad u kom ćete se osećati prelepo.


Lido di Jesolo je turističko letovalište smešteno na Venecijanskoj Rivijeri, tj. na severozapadnom delu Jadrana. Udaljeno je 40 km od Venecije, i brodom se za 40 minuta vožnje stiže do jednog od najposećenijih i najlepših gradova sveta, Venecije. Zahvaljujući svom položaju u odnosu na Veneciju, 15 km dugim peščanim plažama od dolomitskog peska (oker žute boje), jednom od najvećih pešačkih zona u Evropi, 2000 prodavnica, preko 400 smeštajnih objekata, mnoštvo restorana, barova, noćnih klubova, zabavnih parkova, zelenih oaza,Lido di Jesolo je postalo jedna od najomiljenijih turističkih destinacija ne samo u Italiji, već i u Evropi.

Uređena plaža (svaki hotel ili rezidencija ima svoj deo plaže sa kompletnom opremom), izuzetan noćni život koji se odvija u mnogobrojnim diskotekama i noćnim klubovima, bogat sadržaje za decu, ali i za odrasle (zabavni park „Aqualandia“, zabavni park „Jolly Roger“ – piratski brod sa odličnom zabavom; Karting staze,...). Već dugi niz godina Lido di Jesolo nosi epitet evropskog Majamija, kako zbog izuzetne hotelijerske i ugostiteljske usluge, tako i zbog prelepih plaža, sunca i izuzetnog noćnog života!

 

 

  

Za satelitski snimak Italija, Rimini

kliknite: ovde

 

Za satelitski snimak Italija, Sicilija

kliknite: ovde

 

 

Da biste videli satelitski snimak potreban je program Google Earth. Ukoliko ga nemate možete ga preuzeti: odavde

 

 

 

Pozovite nas         rezervisite online

   

 

 

 

letovanje 2018 Italija, Rimini

 

 

 

Italia, Rimini, beach

 

 

 

Rimini plaza, leto

 

 

 

fontana, Rimini

 

 

leto u Italiji  Rimini, Italija, most

 

leto 2018 Italija  Italija letovanje 2018

 

Italija letovanje  Rimini Italija leto 2018 

 


 

      Last minute        Leto 2018       Putovanja     Zima 2018        Online rezervacija       Kontakt