Naslovna  >  Leto 2019  >  Egipat - Hurgada & Sharm El Sheikh

 

Fakultativni izleti i važne informacije - Hurgada 2019

   

Napomena: cene su orijentacione

 

 

 

 

SNORKLING - RAJSKO OSTRVO - Paradise Island                                       
(poludnevni izlet, od 08h-16h) Cena: 25€
 

egipat 2019, leto hurgada 2019  Hurgada 2019 leto

   

Za zaljubljenike u more i podvodni svet Crvenog mora ali i za sve one koji uživaju da se kupaju na interesantnim mestima ovo je idealna prilika. Izlet uključuje vožnju jahtom do koralnih ostrva i nacionalnog parka na jednom od ostrva Crvenog mora, ronjenje (“snorkeling”-maska,cevka i peraja), ručak na jahti, kupanje na plaži nacionalnog parka.

 

  letovanje 2019 Hurgada, Egipat
 SUPER SAFARI - Beduinsko selo, vožnja džipovima i bagijima                     
(poludnevni izlet, od 14h-21h) Cena: 45€
Okupljanje grupe u Oaza centru, kratak predah i osveženje. Vožnja džipovima oko 45km u pustinju. Pauza u pustinji za slikanje “fatamorgane”.  Po dolasku u beduinsko selo vožnja moto-bagija oko 20 minuta. Program se sastoji od razgledanja kampa, jahanja kamila, mini-ZOO vrta i terarijuma. Povratak džipovima do Oaza centra, uz kratko pauzu pored peščane dine.  Po dolasku u centar kulturno-umetnički program (45 min) i večera. Pre polaska za Hurgadu, zaljubljenici u astrologiju i romantici imaće mogućnost da posmatraju zvezde na nebu iznad prelepe Sahare.

Egipat 2019 aranzmani  Hurgada izleti

 LUKSOR – Prestonica arheološkog turizma                                                      
(celodnevni izlet, od 05h-22h) Cena: 70€
Polazak u ranim jutarnjim satima udobnim i klimatizovanim autobusom. Faraoni ovih dinastija su gradili svoje hramove na istočnoj, a grobove na zapadnoj obali reke Nil. Obilazak istočne obale: Odlazak do hrama Karnak - jedan od najvećih hramova na svetu koji je građen u periodu od 2000 god. Učestvovali su u gradnji mnogi faraoni i svakom od njih je bilo od političkog značaja da po nešto dodaju hramu. Ručak u nacionalnom restoranu (švedski sto). Obilazak zapadne obale: Poseta kolosima Memnona, poseta grobnicama egipatskih faraona u Dolini Kraljeva (3 grobnice), panoramsko razgledanje hrama Kraljice Hatšepsut, poseta jednom od centara koji se bave izradom suvenira od alabastera, poseta institutu gde se izrađuju originalni papirusi.

Hurgada leto 2019  Egipat prolece leto 2019

aranzmani za Egipat 2019  Hurgada Egipat

http://1.bp.blogspot.com/_fER38KzSuFo/S61IRWM8p5I/AAAAAAAABUs/MjEIzv0HMTc/s1600/Egypt-Valley_Of_Kings-Pano-6-Full_2006-01_resize.jpg

 


 
KAIRO – Prestonica sećanja                                                                                              
(celodnevni izlet, od 03h-23h) Cena: 70€
Polazak u ranim jutarnjim satima udobnim i klimatizovanim autobusom. Dolazak u prestonicu Egipta. Panoramsko razgledanje grada. Razgledanje platoa Gize na kome se nalaze Keopsova, Kefrenova i Mikerinova piramida kao i dolinski hram faraona Kefrena sa čuvenom Sfingom. Ručak u  restoranu . Poseta Nacionalnom arheološkom muzeju koji predstavlja hronološki sređenu riznicu egipatskog blaga i mesto gde se nalazi celokupan sadržaj Tutankamonove grobnice. Panoramsko razgledanje grada mrtvih i Saladinove citadele. Odlazak do centra gde se proizvode autentični egipatski parfemi.

 

37.- cairo, egyptian museum, tutankhamun mask  41.- cairo, egyptian museum, Mikerinoshttp://www.goldencoraltours.com/wp-content/uploads/2019/01/image0021.jpg

  


   
DIVING Ronjenje                                                                                                               
(poludnevni izlet, od 08h-14h) Cena: 50 €
Ronjenje je namenjeno svima koji su stariji od 10 godina i koji su uživaju da rone na malo većoj dubini od "snorkling"-a (od 6-10m dubine) ovo je jedinstvena prilika. Izlet uključuje vožnju jahtom do koralnih grebena, svu neophodnu opremu (boca sa kiseonikom, maska, peraja i BSD), instruktora"Diving"-a. Predviđena su 2 zarona po oko 20 minuta za svakog polaznika. Ručak na brodu.
p.s. Odlazak na ovaj izlet ne zahteva nikakvo predznanje u "Diving"-u jer je sa Vama "Instructor of Diving".


   Egipat leto 2019,aranzmani  http://egypt-hurghada.net/yahoo_site_admin/assets/images/snorkeling_5.63192935.jpg

 


   
KATAMARAN
Zabava na vodi + brod sa staklenim dnom                            
(poludnevni izlet-oko 2h) Cena: 25€
Za zaljubljenike u more i podvodni svet Crvenog mora ali i za sve one koji uživaju da se voze ovim specijalnim brodićem koji ima stakleno dno.

 

  http://images.travelpod.com/tripwow/photos/ta-00a2-62ac-a7cb/tour-to-sindbad-submarine-hurghada-egypt+12850754429-tpfil02aw-14442.jpg  http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/62821202.jpg

  


 

AQUA PARK - SINDBAD- Zabava na vodi                                                                        
(poludnevni izlet, od 09h-17h) Cena: 30€
Nalazi se novom centru Hurgade. Kapaciteta je oko 1000 posetilaca. Aqua Park raspolaže brojnim bazenima (za decu i odrasle), velikim brojem tobogana (za decu i odrasle), terenima za odbojku, košarku, mali fudbal, animacijom za decu, rafting... Izlet je od 10 do 17h i organizovan je sa uslugom all inclusive.

 

    

 


 

EL GOUNA                                                                                 
(poludnevni izlet, od 10h-17h) Cena: 35€
El Gouna je izlet koji je namenjen svima koji uživaju u dobroj zabavi, podvodnom svetu Crvenog mora, kupanju i ronjenju. Izlet uključuje: vožnju brodom do El Goune, vožnju malim čamcem kroz mesto i poseta akvarijumu (oko 1h) , ronjenje (“snorkeling”-maska,cevka i peraja), ručak na jahti i dva bezalkoholna pića, pecanje, kupanje na interesantnim mestima.

 

  http://www.somalipress.com/static/el_gouna_sea_excursions.jpg http://farm3.staticflickr.com/2739/4460232140_f212bb2668_z.jpg  http://www.somalipress.com/static/el_gouna_resort_town_on_the_red_sea_with_sandy_beaches.jpg

 


 

1001 NOĆ                                                                                 
(večernji izlet,od 20-23h) Cena: 20€
Kompleks 1001 noć u kome se održava program se nalazi na krajnjem jugu Hurgade.Izlet uključuje prevoz, kartu za show u kome učestvuju sjajni jahači konja, trbušne plesačice, tanura (derviš), a održava se i lep program s fontanama i čuveni Sound and Light show.

 

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/229252_106602926093305_104137799673151_64653_5726112_n.jpg  http://www.memphistours.com/Egypt/files/large/1027291101_alf%20liela%20we%20liela%20show%20in%20hurghada2.jpg  

 Izleti za goste koji su smešteni u mestima El Gouna, Soma i Makadi Bay su skuplji po 5€.
*Deca do 3 god – besplatno (nemaju sedište).
*Deca do 12 god imaju popust do 50% (imaju sedište).
*FAKULTATIVNI IZLETI su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja.
*Cene i uslovi fakultativnih izleta su dostupni putem info – tabli i pisanih informacija predstavnika agencije na destinaciji, i zavise od broja prijavljenih učesnika, kao i visine sezone izvođenja. Cene istaknute ovde su informativne i date kao primer.


 

Ostale važne informacije:

 

·         Po sletanju aviona na aerodrom u Hurgadi, dočekaće Vas naše kolege, predstavnici ino-partnera, koji će Vas uputiti ka šalterima za kupovinu egipatske vize u vidu markice koju lepite na prvu slobodnu stranu u pasošu koja je predviđena za vize (važi za sve, osim za putnike koji imaju pasoše BIH koji su već unapred izvadili vizu u konzulatu). Nakon toga odlazite na pasošku kontrolu gde Vam policajac overava vizu. U nastavku podižete svoj prtljag i izlazite iz aerodromske zgrade do parkinga gde Vas dočekuju predstavnici naše agencije i upućuju Vas u odgovarajući autobus na transfer do hotela.

·         Putnici koji imaju pasoš BIH su dužni da predstavniku ino partnera dostave pasoš najkasnije 24h po dolasku da bi se isti evidentirao u turističkoj policiji. U slučaju da to ne urade prilikom napuštanja Egipta sami snose troškove kazne koji moraju da plate na aerodromu.

·         Za Vas smo pripremili mnoge interesantne izlete koji će Vam učiniti odmor prijatnijim i nezaboravnim.

·         Voda u Egiptu se ne preporučuje za piće, pa je bolje da kupujete flaširanu (Siva, Barakka, Nestlle), koju možete kupiti u Vašem hotelu (5-15 funti), ali i u mnogobrojnim supermarketima (2-5 funti).

·         Egipatska valuta je “egipatska funta” (l.e.) koja se sastoji od 100 “piastra”. Kurs je: za 1€ oko 8.5 funti, a za 1$ oko 5.8 funti.

·         U Egiptu je vreme  isto kao i u Srbiji. Molimo Vas da budete tačni na polasku iz Vašeg hotela na određene ekskurzije, jer u slučaju Vašeg kašnjenja na iste novac Vam neće biti vraćen.

·         Za prevoz u Hurgadi možete koristiti taxi vozila plavo narandžaste boje koji funkcionišu non-stop. Cena vožnje je od 5 do 15 funti po gradu u zavisnosti od dužine relacije. U hotelima koji su van grada postoje specijalni šatl busevi koji voze do centra Hurgade i naknadno se plaćaju.

·         Za telefoniranje možete koristiti SIM kartice za mobilne telefone koje možete kupiti u većini prodavnica po ceni od oko 30 funti i više (Vodafone, MobiNil, Etisalat...). Pozivni broj za Srbiju je 00 381 11 za Beograd, 00 381 63 ili 64 kada zovete mobilni u Srbiji.

·         Doktor – savetujemo da se obratite našem predstavniku kako bi se obezbedio odgovarajući lekar.

·         Vaše pasoše, avionske karte i sve stvari od vrednosti treba staviti u hotelski sef koji možete rentirati na recepciji jer u slučaju nestanka istih, u Vašoj sobi, hotel neće snositi posledice.

 


 

Naslovna       Last minute        Leto 2019       Putovanja     Zima 2019        Online rezervacija       Kontakt