Leto 2018  >  Grčka 2018  >  Skopelos

   

     

   Skopelos  Skopelos, Hora

 

 

Skopelos - Grčka, Leto 2018

 

 

  

POSETITE PREDIVNO OSTRVO NA KOME JE SNIMLJEN ČUVENI FILM  MAMA MIA

 

SKOPELOS pripada ostrvskoj grupaciji Sporades ostrva i srednje je po veličini, pored manjeg Skijatosa i većeg Alonisosa. Do Skopelosa može se doći samo hidrogliserom sa Skijatosa ili iz luke Agios Konstantinos. Ostrvo ima dve luke: Glossa i Skopelos grad.

Ostrvo je velicine 93km2 i ima oko 5.500 stanovnika.

 

Ovo prelepo ostrvo ima veliki broj nestvarnih plaža, uglavnom šljunkovitih, a celo ostrvo prekriveno je borovom šumom. Glavni grad je Skopelos, Hora, prepoznatljiv po svojim uskom ulicama koje vode visoko u brdo iznad grada odakle se pruža veličanstven pogled na zaliv i ostrvo Alonisos u daljini.. Hora nudi veliki izbor mesta za izlazak, kafea, restorana, taverni.

 

Najlepše plaže nalaze se izvan grada, a postoji odlična autobuska veza do njih. Neke od plaža su: Agios konstantinos, Stafilos, Limnonari, Agnondac, Velanio, Andrines, Milia, Panormos, Kastani, Glisteri. Kristalno čisto more i smaragdna boja mora su na ovom ostrvu zaista nešto posebno.

 

Oblast Egejskog mora oko Skopelosa i Alonisosa proglašena je za na prirodni rezervat, zaštićen zakonom, zbog velikog broja morskih vrsta koji žive baš na ovom mestu, kao što su mediteranska foka.

Veliki broj delfina svakodnevno prate turističke brodove koji odlaze u ovaj jedinstveni Marina park.

 

Na ostrvu Skopelos u leto 2007. sniman je čuveni mjuzikl Mama Mia, sa Meril Strip i Pirs Brosnanom u glavnoj ulozi. Nakon višenedeljnog boravka na ostrvu, poznati glumci su bili oduševljeni prirodnim lepotama ovog ostrva, čistim morem i ljubaznim domaćinima.

  

 

 

Panormos

Na 15 km od grada Skopelosa, malo ribarsko naselje sa nekoliko stotina stanovnika. Ima prelepu plažu, bezobrazno prozirne vode koja zapljuskuje sjajni sitan šljunak. Pre „ulaza“, sa leve strane, Panormos ima sopstvenu „džepnu“ Boku - zaliv Blo koji se duboko „izlio“ u borovu šumu ispod tih somotnih bregova u veoma vijugavu, široku, vodenu liniju, tako da je jedno od savršenih prirodnih „garaža“ za jahte, katamarane i ostale plovne... „dame“.

 

Panormos ima više taverni i kafića na toj divnoj plaži, suncobrane i ležaljke koji se naplaćaju. Ima i nekoliko trgovina osnovnih potrebština. Panormos je idealna „baza“ za „bazanje“ po ostrvu „na sve strane“. A i sam za sebe, ako ste ljuti na „sve planete“... je dovoljan da Vam od morskog letovanja napravi zadovoljstvo „od zemlje do neba“!

 

 

Za satelitski snimak ostrva Skopelos

kliknite: ovde

 

Da biste videli satelitski snimak potreban je program Google Earth. Ukoliko ga nemate možete ga preuzeti odavde.

 

Skopelos avionom 2018

vila/hotel

Aegeon 2*|

Ionia Hotel 2*|

Sunrise Village

Afrodite 3*

Aperiton Hotel 3*

Rigas 3*

Dionyssos 3*|

Aeolos 3*|

Blue Green Bay 3*

Skopelos Holidays Spa 5*|

 

 

 

grad Skopelos, leto

 

more, apartmani Skopelos

 

Skopelos plaza

 

Panormos plaza, Skopelos

 

mapa Skopelosa

 

Skopelos, Grcka  leto na Skopelosu

 


 

   Last minute        Leto 2018       Putovanja     Zima 2018        Online rezervacija       Kontakt