Leto 2021 > Grčka 2021Krf 2021

  

 

Description: Krf 2021, Krf avionom, Krf leto 2021  Description: Krf 2021, Krf avionom, Krf leto 2021

 

KRF 2021, Krf avionom i autobusom - Krf apartmani & hoteli

      

 

Krf (gr: Κέρκυρα /Kerkira/, eng. Corfu)

 

Drugo po veličini, od sedam većih jonskih ostrva, a ujedno i jedno od najlepših grčkih ostrva.

 

Krf ima veliki broj plaža koje mogu zadovoljiti sve ukuse: dugе peskovitе ili šljunkovite plaže, divne skrovite uvale, postepen ulaz u vodu ili ne... tirkizno plavо more...

 

Stari grad Krf ima bogatu istoriju: starе tvrđavе, palatе, crkvе... predstavlja pravi trezor arheoloških, istorijskih i kulturnih bogatstava koja podsećaju na sve civilizacije koje su protutnjale kroz vekove i ostavile svoja obeležja.

 

Izuzetan, nezaboravan i potresan doživljaj je poseta Srpskoj Kući i ostrvu Vido, koji nipošto ne treba propustiti.

 

Krf leži u Jonskom moru, koje je deo Sredozemnog mora, a severno se spaja sa Jadranskim. Takvim položajem obezbjeđuje sebi mesto najsevernijeg ostrva Grčke. Zahvaljujući lepoj klimi, ostrvo je bogato četinarskim šumama, maslinama, tropskim cvećem.

 

Najstarije ime ovog ostrva je Kerkira, naziv koji se i danas ponosno čuva. Kerkira je ime lepe nimfe, zaštitnice Krfa. Prema grčkoj mitologiji, ostrvo je dobilo ime po kćerki rečnog boga Asopa, nimfi Kerkiri, koju je oteo Posejdon. Njegovu bogatu istoriju spominje još Homer u svojoj ”Odiseji” – jer vraćajući se iz Trojanskog rata, Odisej je svoje lutanje morima završio baš na Krfu.

 

Kompletnom doživljaju Krfa doprineće i mediteranska hrana sa obiljem svežeg povrća, ribe, testa i domaćeg maslinovog ulja, hleb koji se peče u pekarama na tradicionalan način, sir pravljen u planinskim kućama seljaka, kvalitetna domaća vina, kod nas već poznata grčka muzika i čuvena grčka gostoljubivost.

  

Na Krfu postoji međunarodni aerodrom kao i univerzitet, na kojem se izučavaju istorija, muzika, jezik kao i bibliotekarstvo i Arhiviranje. Krf se ubraja među najimućnije regione u Grčkoj.

 

GOUVIA, Krf leto 2021

 

Mesto u prelepoj uvali, udaljeno 9 km od grada Krfa, obiluje zelenilom i svim onim što krasi celo ostrvo, a to je šljunkovita plaža, mnoštvo kafića, restorana, taverni i drugih sadržaja koji omogućuju miran odmor, a istovremeno i uzbudljiv provod.

 

DASSIA, Krf leto 2021

 

Nekada malo ribarsko selo sa sunčanom plažom, udaljeno od grada Krfa 12 km, danas je jedno od omiljenih letovališta na ostrvu koje pruža mnoge mogućnosti zabave. Uživajte u tradicionalnoj grčkoj kuhinji u mnogim tavernama, lepoti duge šljunkovite plaže opasane zelenilom, gostoljubivosti domaćina, klubovima i drugim mestima za zabavu i opuštanje, koji će sigurno zadovoljiti i one najizbirljivije.

 

KAVOS, Krf leto 2021

 

Na krajnjem jugu ostrva Krf, nekada malo ribarsko mesto, danas je poznato kao Grčka Ibica i  jedno je od popularnijih letovališta među omladinom. Kavos, sinonim za dobar provod i zabavu,  pored mnoštva noćnih klubova, barova I kafića nudi mogućnost obilaska nekih od najlepših plaža ostrva koje se nalaze u njegovoj blizini. Od grada i luke Krf udaljeno je oko 50 km.

 

AGIOS GEORGIOS, Krf leto 2021

 

Malo mesto na jugozapadu ostrva Krf, udaljeno na oko 35 km od grada Krf. Okruženo je zelenilom i maslinjacima po kojima je ostrvo Krf prepoznatljivo. Krase ga duge peščane plaže i toplo more. Najpoznatija je plaža Isos, na kojoj se brdašca prekrivena peskom pružaju u nedogled i stvaraju neobične pejzaže. Šetalište u glavnoj ulici Agios Georgiosa ima mnoštvo restorana i tradicionalnih taverni od kojih su mnoge na samoj obali mora. Mesto je idealno i za one koji žele da istražuju jug ostrva Krf, poznat po dugim peščanim plažama i uvalama, kao i malim tradiconalnim selima u kojima vreme kao da je stalo.

  

IPSOS, Krf leto 2021

 

Ipsos – letovalište smešteno u koloritnom zalivu na udaljenosti od 14 kilometara od grada Krfa, sa jednom od najpopularnijih plaža „ Zlatna milja“, koja se proteže duž celog naselja. Naročito je popularan kod omladine zbog brojnih mogućnosti za zabavu i noćni provod. Ipsos ima delom peščanu, delom šljunkovitu plažu dužine oko 1600 m koja je nosilac „Plave zastave“ na kojoj su zastupljeni sportovi na vodi. Iz Ipsosa se pruža lep pogled na kontinentalni deo Grčke, obalu Albanije, te na okolne brežuljke i maslinjake kao i na najviši vrh Krfa - Pantokrator.

 

KASIOPI, Krf leto 2021

 

Kasiopi je udaljen 35 km od aerodroma i glavnog grada ostrva Krfa. Smešten je u severoistočnom delu Krfa na nevelikom poluostrvu. U neposrednoj blizini su čak 4 šljunkovite plaže koje su od jezgra Kasiopija udaljene desetak minuta laganog hoda: Kalamionas, Pipitos, Kanoni i Bataria. Da je mesto bilo nekadašnje Mletačko utvrđenje svedoče ostaci tvrđave u samom pristaništu. Središnji deo čini živopisna luka sa jahtama i čamcima te lokalni trg na kome je centar večernjih zbivanja.

 

SIDARI I KANAL LJUBAVI, Krf leto 2021

 

Sidari je letovalište na severnoj obali Krfa, na 40 km udaljenosti od glavnog grada ostrva. Čuveno je po "kanalu ljubavi" a lokalna legenda kaže da će onaj ko ga prepliva ubrzo pronaći ljubav svog života. Canal d'Amour obezbedio je svetsku reputaciju Sidariju zahvaljujući retkom prirodnom fenomenu spektakularnim hridima od peščanika i okolnim lekovitim glinenim stenjem.

 

Sidari odlikuju dve divne peščane plaže koje sežu duboko u kopno. Impresivan je i zalazak sunca na plaži Sunset beach, odmah pored Sidarija. Sidari je čuven po vrhunskim klubovima i diskotekama, omiljen je kod engleskih turista pa je u njemu znatan broj pabova a postoji i preko 40 taverni.

 

 

Krf  apartmani i hoteli, avionom, autobusom

 

Dassia Krf

br. noći

br. osoba

smeštaj

prevoz

napomene

Alexandra1

leto 2021

10

2-3

APP 1/2+1

BUS,

AVIO

 500 m od plaže, mir. zelenilo, internet

Alexandra 2

leto 2021

10

2-3

S2 + 1

BUS,

AVIO

500 m od plaže, mir. zelenilo, internet

Alexandra 3

leto 2021

10

2-3

S2 + 1

BUS,

AVIO

 500 m od plaže, mir. zelenilo, internet

  

  

Kasiopi Krf

br. noći

br. osoba

smeštaj

prevoz

napomene

Tea leto 2021

10

2-4

A2, A3, A4

BUS, AVIO

Nelly leto 2021

10

2-4

S2, A3, A4

BUS, AVIO

bazen, na plaži

 

    

      

 

Description: Pozovite         Description: rezervisite

 

 

  Description: Krf 2021, Krf avionom, Krf leto 2021 Description: Krf 2021, Krf avionom, Krf leto 2021

 

Description: Krf 2021, Krf avionom, Krf leto 2021  Description: Krf 2021, Krf avionom, Krf leto 2021

 

Description: Krf 2021, Krf avionom, Krf leto 2021  Description: Krf 2021, Krf avionom, Krf leto 2021

 

 

Kontakt


Najtraženija letovanja i putovanja


Lokacija


 

Ferior tours

 

Bulevar oslobodjenja 113 - Novi Sad

 

021 425 412       021 520 803

 

 

>  Grčka

>  Budimpešta

>  Turska

>  Beč

>  Egipat

>  Prag

>  Bugarska

>  Rim

>  Crna Gora

>  Istanbul

>  Španija

>  Nova Godina

 

 

 

 

Akcijske ponude       Leto 2021      Putovanja 2021     Zimovanje 2021     Online rezervacija       Kontakt.