Leto 2020  >  Grcka 2020  >  Kontinentalna Grcka 2020  >  Peloponez 2020    

 

         

   D:\#ferior\Atlantik - Grcka apartmani - novo\peloponez\photogallery_1-1277804918.jpg   D:\#ferior\Atlantik - Grcka apartmani - novo\peloponez\4_29.jpg

 

Peloponez 2020 - Grčka Leto 2020

 

      

  

Peloponez 2020 - Grčka

 

Peloponez - nekada najveće grčko poluostrvo, koje se nalazi na jugu Grčke, od kopna je odvojeno Korintskim kanalom, prokopanim 1893 godine iako je njegova izgradnja počela još u rimsko doba. Kanal je dug 6,3 km i predstavlja značajnu pomorsku prečicu.

 

Sa druge strane Peloponez je sa kopnom spojen mostom Rio-Antirrio, izgrađenim 2004. godine a čija dužina iznosi skoro 3 km.

 

Poluostrvo Peloponez je podeljeno u sedam upravnih okruga: Argolida, Korint, Arkadia, Ilija, Ahaija, Lakonia i Mesinia. Najveci gradovi su Patra, Tripoli, Sparta, Pirgos, Kalamata, Korint i Nafplion.

  

Važni arheološki spomenici, atmosfera drevnog grada, interesantni festivali, kulturni događaji, moderni putevi, planine, reke, plaže su pravi magnet za turiste  sa svih strana sveta. Turistički profil Peloponeza je višestruk i može da zadovolji sve turiste.

 

Argolida, čuvena kao srce Grčke od 1600 do 1110 godine pre nove ere. Locirana jugoistično od Korinta, Argolida čini živopisni i magični region, a istorijski predstavlja i jednu od najznačajnijih regija Peloponeza. Argolida je puna maslinjaka, plantaža limuna i polja artičoke.

 

Popularni grad Nafplion, glavni grad Argolide naširoko je prihvaćen kao jedan od najlepših gradova cele Grčke.

 

LONGOS

Longos je pravo mesto za nezaboravan romantičan ili porodični odmor.

 

Malo šarmantno mesto koje se nalazi na zapadnom delu Peloponeza, 33km udaljeno od grada Patre – trećeg po veličini grada u Grčkoj.

 

Udaljenost od:

Beograda: 1070km (12 sati vožnje)

Niša – 852km

Peloponez

 

Posetite prostor gde su udareni temelji evropske civilizacije – Peloponez.

 

Privilegija boravka na Peloponezu je mogućnost posete brojnim lokalitetima kao što su drevna Olimpija, Mikena , Epidaurus, Sparta, Atina…

 

Ako se tome doda kvalitetan smeštaj udaljen od plaže svega 30 metara, onda su stvoreni svi uslovi za pravo letovanje.

 

Plaža: peščano – šljunkovita plaža sa kristalno čistom vodom. Ležaljke na plazi, uz piće su besplatne.

Prodavnice: -najbliža manja prodavnica se nalazi na samoj plazi (2 minuta hoda od smeštaja ), a veliki supermarket na 10 minuta hoda od smeštaja.

Taverne i kafići: Na samoj plaži ili u centru Longosa (8 minuta hoda)

Luna Park: 15 minuta hoda od smeštaja.

Stanica autobusa za Patru: 10 minuta hoda od smeštaja

 

Izleti

 

Krstarenje korintskim zalivom, sa stajanjima za kupanje na ostrvima Sveti Jovan i Trizonja.

Obilazak čuvenog arheološkog nalazišta – Mikene, jednog od centara grčke civilizacije 2. milenijuma pre nove ere. U nastavku dana odlazak do prelepog gradića Nafpliona (bivše prestonice Grčke – nakon oslobođenja od turske dominacije), kupanje na obližnjoj plaži.

Zemlja bogova, kako su antički Grci nazivali Olimpiju – kolevke najvažnijeg verskog i atletskog centra sveta: olimpijskih igara. Nakon nalazišta i muzeja, odlazak do Kalogrija plaže, jedne od najpoznatijih na Peloponezu.

 

TOLO - PELOPONEZ

 

Prelepo turističko mesto sa prostranim peščanim plažama. Nalazi se u jugoistočnom delu Peloponeza. 

Tolo je moderan turistički centar okružen drevnim mestima kao što su Epidaurus, Tiryns, Mykenae, Nafplion... Koje je moguće posetiti lokalnim busevima ili automobilom. Tolo čini idealnu destinaciju za odmor, bilo da želite da uživate u moru i suncu ili pak želite da istražujete divne arheološke predele Peloponeza.

 

LUTRAKI – PELOPONEZ

 

LUTRAKI je jedan od najlepših grčkih primorskih turističkih gradova. Smešten je u Korintskom zalivu u podnožju planine Gerania, na mestu koje povezuje Atinu (Atiku) i Peloponez. Udaljen je 4 km od Korintskog kanala i oko 80 km od Atine.

 

Ujednačena mediteranska klima, dugo i toplo leto, kristalno čisto more sa prelepim šljunkovito peščanim plažama koje okružuju grad, bujna vegetacija na padinama planine Geranija, termalni izvori, vodopadi i Plavo jezero, učiniće da letovanje u Lutrakiju bude jedinstveno iskustvo, kao i desetinama hiljada turista iz celog sveta.

 

Lutraki svojom blizinom najznačajnijim arheološkim nalazištima i istorijskim antičkim gradovima i spomenicima ima idealnu poziciju za jednodnevni obilazak atinskog Akropolja, Suniona, Delfa i na Peloponezu Mikene, Epidaurusa, Sparte, Olimpie, Tirinsa, Nafpliona, drevnih manastira ili krstarenje duž slikovitih grčkih ostrva u Saronskom zalivu: Egina, Poros i Hidra.

 

Iz Lutrakija se mogu organizovano obići Alkinoidska ostrva i druga manja mesta sa predivnim plažama, kao što su Skaloma, Milokopi, Strava, Sterna… Organizuju se i živopisna krstarenja Korintskim kanalom.

 

Lutraki je prevashodno turističko mesto, ali poznato je i po izvorima prirodne mineralne vode, jedne od najcenjenijih flaširanih voda u Grčkoj i u Evropi, a koja je uz dobre klimatske uslove od Lutrakija načinila vredan zdravstveno – rekreativni centar.

 

Grad Loutraki, sa dugačkom plažom i brojnim hotelima, različitih kategorija, spa centrima, uređenim ulicama sa brojnim prodavnicama sa robom iz celog sveta, cvetnim i zelenim trgovima i romantičnim ulicama sa kafeterijama, fontanama, brojnim restoranima, jahting i turističkom lukom, crkvama, ali i barovima, disko klubovima, kazinom… vešto povezuje osećaj boravka u tradicionalnom živopisnom grčkom primorskom gradiću, ali i modernom letovalištu koje odiše kosmopolitskim atmosferom.

 

LEČILIŠTE LUTRAKI

 

Lutraki je lečilište hlorinalnih termalnih izvora i radona. Oko 750m od lečilišta uz obalu mora nailazi se na izvor sa koga možete direktno da pijete vodu, jer je takvog sastava da ne zahteva poseban tretman.

 

Radon natrijum-hlorid kao mineral pomaže u lečenju bolesti mišićno-koštanog tkiva, dermatitisa, psorijaze, ekcema i bolesti jetre. Grad ima hidromasažni centar Thermas Loutraki, a cene usluga su vrlo prihvatljive.

  

 

Za satelitski snimak Peloponeza

kliknite: ovde

 

Da biste videli satelitski snimak potreban je program Google Earth. Ukoliko ga nemate možete ga preuzeti odavde.

 

Longos, Peloponez leto 2020

vila/hotel

 br. osoba

smeštaj

usluga

napomene

 

 

 

Lutraki, Peloponez leto 2020

leto\turska\kusadasi\kusadasi_glavna_files\image001.gif

 

 

vila/hotel

 br. osoba

smeštaj

usluga

napomene

 

S - studio za određeni broj osoba

NA -  najam; ND - noćenje sa doručkom;

PP - polupansion (doručak i večera

SV - pogled more

 

Tolo, Peloponez leto 2020

vila/hotel

 br. osoba

smeštaj

usluga

napomene

  

 D:\#ferior\Atlantik - Grcka apartmani - novo\peloponez\peloponez-mapa.jpg

 

 

 

   

 

 D:\#ferior\Atlantik - Grcka apartmani - novo\peloponez\peloponez-6.jpg   D:\#ferior\Atlantik - Grcka apartmani - novo\peloponez\peloponnes_7101.jpg

 

   D:\#ferior\Atlantik - Grcka apartmani - novo\peloponez\peloponnes_7102.jpg   D:\#ferior\Atlantik - Grcka apartmani - novo\peloponez\5_27.jpg

 

 D:\#ferior\Atlantik - Grcka apartmani - novo\peloponez\1409.jpg   D:\#ferior\Atlantik - Grcka apartmani - novo\peloponez\peloponez-10.jpg

 

   D:\#ferior\Atlantik - Grcka apartmani - novo\peloponez\13_24.jpg   D:\#ferior\Atlantik - Grcka apartmani - novo\peloponez\10_25.jpg

 

 

 D:\#ferior\Atlantik - Grcka apartmani - novo\peloponez\peloponnes_7105.jpg   D:\#ferior\Atlantik - Grcka apartmani - novo\peloponez\peloponnes_7103.jpg

 

  D:\#ferior\Atlantik - Grcka apartmani - novo\peloponez\IMG_3549aaa.jpg   D:\#ferior\Atlantik - Grcka apartmani - novo\peloponez\peloponnes_7104.jpg

 


Tolo

 

 D:\#ferior\Atlantik - Grcka apartmani - novo\peloponez\tolo\1_28.jpg   D:\#ferior\Atlantik - Grcka apartmani - novo\peloponez\tolo\tolo5563.jpg

 

 D:\#ferior\Atlantik - Grcka apartmani - novo\peloponez\tolo\Tmt8PEmwsHxWLOclnlZj2e47O7Kqz5WY.jpg   D:\#ferior\Atlantik - Grcka apartmani - novo\peloponez\tolo\i93EOIJ0k4Cl8modfiYSBW44uhEzzYa5.jpg

 

 D:\#ferior\Atlantik - Grcka apartmani - novo\peloponez\tolo\dKknRgpOnBFabQg2lYKcNtHeyn0ME0QJ.jpg

 


Naslovna       Last minute        Leto 2020       Putovanja     Zima 2020        Online rezervacija       Kontakt