Leto 2018 >  Grcka  >  Kontinentalna Grcka  >  Ofrynio    

 

   

 

 

    

Ofrynio 2018 - Grčka Leto 2018

 

      

 

  

Ofrynio 2018 - Grčka 2018

 

Ofrynio – mesto udaljeno od Soluna oko 100 km istočno, od Kavale oko 60 km zapadno, a od Asprovalte samo 26 km. Još 1923. godine ovde su se naselili stanovnici istoimenog mesta Ofrynio u Maloj Aziji, koje se nalazilo  samo 8 km od Troje. Kada su odatle izbegli, uspeli su da nađu gotovo identično mesto na kome će da se nastane, na samo 3 km od obale mora, u podnožju planine Pageo. Ofrynio danas ima nešto više od 1000 stanovnika koji se uglavnom bave turizmom, poljoprivredom i ribolovom.

 

Ovo mesto poznato je po uzgajanju badema, maslina, grožđa, ali i po rakiji “tsipouro” (cipuro).

 

Kristalno plavo more i široka duga plaža prekrivena belim peskom i šljunkom, odlike su plaže Ofrynio (stari naziv - Tuzla) gde možete uživati u kupanju ili u ispijanju kafe ispod suncobrana.

 

Za ručak ili večernji izlazak izaberite neki od ribljih restorana ili tradicionalnih grčkih taverni, uz obavezan cipuro ili uzo kao aperitiv.

 

Ono što ne treba da propustite u Ofryniu je Trg Svetog Đorđa, omiljeno mesto meštana za druženje i ispijanje kafe u kafićima sa prijateljima. A kada ste već tu, kupite lokalne proizvode, cipuro, masline i bademe, po kojima je ovo mesto poznato. Prodavnice, supermarketi kao i raznovrsna ponuda smeštaja u hotelima i apartmanima, učiniće Vaš boravak još potpunijim i omogućiti da ovde pronađete sve sto želite za Vaš idealan odmor. Ukoliko Vam treba destinacija koja je dovoljno blizu, a još uvek ne obiluje srpskim turistima, na pravom ste mestu!

 

 

 

 

Za satelitski snimak Ofrynio

kliknite: ovde

 

Da biste videli satelitski snimak potreban je program Google Earth. Ukoliko ga nemate možete ga preuzeti odavde.

 

Ofrynio apartmani, leto 2018

 br. osoba

smeštaj

napomene

Dafni leto 2018

3-5

A3, A4, A4+1

prostrane terase, internet, klima

Sofia House
leto 2018

2-4

S2, S2+1, A3, A4

internet, klima, parking

 

  

 

 

 

 

 


 

 

 

Nea Kerdilia

 

Ovo je plaža drevnog mesta Amfipolis, nalazi se u blizini delte reke Strimon, udaljena od Ofrinia samo 2 km, a od Asprovalte nešto više od 20 km. Nosilac je Plave zastavice, zbog izuzetne čistoće vode i jedinstvenog ambijenta. Plaža je duga oko 1200 m i široka u proseku oko 40 m, pretežno peščana, sa postepenim prelaskom iz plitke u duboku vodu, pa je pogodna i za decu, neplivače, kao i sve ljubitelje plivanja. Plaža je okružena prirodom, nije bučna ni pretrpana, što je čini izuzetnim mestom za odmor i relaksacijom. Nije organizovana, ali na plaži postoji toalet i tuš, a u jednom delu moguće je i kampovanje. Osim plivanja, plaža se koristi i za ribolov, a na jugozapadnom kraju se nalaze i staništa školjki – dagnji. Plaža je lako dostupna.

 

Plaža mesta Ofrinio

 

Udaljena je oko 3 km od samog mesta, oko 26 km od Aprovalte u pravcu prema Kavali i oko 100 km istočno od Soluna. Plaža je veoma duga, široka i prostrana, pa će svako naći pogodan kutak za sebe. Prekrivena je belim peskom i šljunkom i zbog izuzetne lepote i čistoće nosilac je međunarodne nagrade Plava zastavica. Idealna je za porodice sa decom, neplivače, ali i za iskusne plivače. Organizovana je, na plaži postoje ležaljke i suncobrani koji mogu da se iznajme kao i kafići za osveženje. Tu su naravno i slobodni delovi za one koji nose sopstvene suncobrane ili žele da se osame i uživaju u divnom pogledu na zaliv Strimonikos i poluostrvo Atos i Svetu goru sa jedne strane i planinu Palio u zaleđu. Za ljubitelje sportova na pesku, ova plaža je zbog svoje veličine pravi raj. Na oko 2 km od mesta se nalazi mala luka, u kojoj je moguće iznajmiti čamac. U blizini plaže su prodavnice, restorani, taverne, marketi, vile i hoteli za smeštaj. Plaža je veoma lako dostupna, a postoji i parking u blizini.

 


Naslovna       Last minute        Leto 2017       Putovanja     Zima 2017        Online rezervacija       Kontakt