Leto 2019  >  Grcka 2019  >  Kontinentalna Grcka  >  Kokino Nero  

 

         

 

 

Kokino Nero 2019 - Grčka Leto 2019

 

      

  

Kokino Nero 2019 - Grčka

 

Kokino Nero je primorsko mestašce, koje izgleda bajkovito, kao da ste tradicionalno grčko seoce spustili u prelepo zeleno podnožje planine Osa. Nedaleko je i čuveni kanjon Tempi. Mesto je udaljeno 36 km od Nei Porija, 140 km od Soluna, a 40 km od Larise.

 

Kokino Nero (crvena voda) dobilo je ime po termalnim izvorima čija je voda bogata mineralnim solima i visokim procentom gvožđa. Lekovita svojstva vode, poznata još iz drevnih vremena, učinila su da ovo mesto postane čuveno po banjskom turizmu. Takođe, nekoliko spomenika iz vizantijskog perioda ostalo je da svedoči o ovom mestu, njegovom duhu i istoriji.

 

More je čisto i toplo, boja se menja od tirkizne, zelene, plave pa sve do tamne. Plaža je kamenita. U uvalama možete naći razne plaže - od kamenite do peščane. Na mestima gde postoje stene na dnu mora, možete videti bogatstvo morskih stvorenja.

 

U neposrednoj blizini Kokino Nera, na samo 2-3 km udaljenosti, nalaze se dve veće peščano-šljunkovite plaže – nestvarno lepa Platia Amos i prilično živahna Kucupija, sa nekoliko beach barova. Ovde ćete naći sve što Vam je potrebno, postoje dve pekare/poslastičarnice, prodavnice, mesare, taverne i par kafića, a svakog dana kroz Kokino Nero prolazi kamiončić sa svežim voćem i povrćem. Boravkom u ovom mestu Vaša koža će postati prelepa jer se u mestu nalaze bazeni sa mineralnim lekovitim blatom i vodom, koji su nezaobilazna stanica svakog turiste. Za ljubitelje prirode i avanturiste, ovo je idealna destinacija, jer ovde mogu uživati u netaknutoj prirodi, u ronjenju, šetnji planinskim stazama, paraglajdingu, vožnji bicikla ili kanua, a u izuzetnoj klisuri Kalipso, iznad samog mesta, nalazi se najveći vodopad planine Osa, visok 70 m.!

 

Mir, tišina i utisak da ste negde van civilizacije - to je Kokkino Nero.

 

Kokino Nero, Olimpska regija leto 2019

vila/hotel

br. osoba

smeštaj

napomene

Nikos leto 2019

2-3 

S2, S3 

150m od mora, u blizini bazena sa lekovitim blatom, internet

Vasilis leto 2019

2-3

S2, А2, А3 

70m od mora, veliko dvorište sa hladovinom, internet

Lakis leto 2019

2-3 

S2, S3 

na plaži, internet, pogled more

Andromaxi 2019

2-3 

S2, S3 

Fani

2-3 

S2, S3 

 

leto\turska\kusadasi\kusadasi_glavna_files\image001.gif

Olimpska regija hoteli autobusom

 

   

Pozovite nas         rezervisite online

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 


Naslovna       Last minute        Leto 2019       Putovanja     Zima 2019        Online rezervacija       Kontakt