Leto 2020  >  Grcka 2020  >  Kontinentalna Grcka  >  Kokino Nero  

 

         

 

 

Kokino Nero 2020 - Grčka Leto 2020

 

      

  

Kokino Nero 2020 - Grčka

 

Kokino Nero je primorsko mestašce, koje izgleda bajkovito, kao da ste tradicionalno grčko seoce spustili u prelepo zeleno podnožje planine Osa. Nedaleko je i čuveni kanjon Tempi. Mesto je udaljeno 36 km od Nei Porija, 140 km od Soluna, a 40 km od Larise.

 

Kokino Nero (crvena voda) dobilo je ime po termalnim izvorima čija je voda bogata mineralnim solima i visokim procentom gvožđa. Lekovita svojstva vode, poznata još iz drevnih vremena, učinila su da ovo mesto postane čuveno po banjskom turizmu. Takođe, nekoliko spomenika iz vizantijskog perioda ostalo je da svedoči o ovom mestu, njegovom duhu i istoriji.

 

More je čisto i toplo, boja se menja od tirkizne, zelene, plave pa sve do tamne. Plaža je kamenita. U uvalama možete naći razne plaže - od kamenite do peščane. Na mestima gde postoje stene na dnu mora, možete videti bogatstvo morskih stvorenja.

 

U neposrednoj blizini Kokino Nera, na samo 2-3 km udaljenosti, nalaze se dve veće peščano-šljunkovite plaže – nestvarno lepa Platia Amos i prilično živahna Kucupija, sa nekoliko beach barova. Ovde ćete naći sve što Vam je potrebno, postoje dve pekare/poslastičarnice, prodavnice, mesare, taverne i par kafića, a svakog dana kroz Kokino Nero prolazi kamiončić sa svežim voćem i povrćem. Boravkom u ovom mestu Vaša koža će postati prelepa jer se u mestu nalaze bazeni sa mineralnim lekovitim blatom i vodom, koji su nezaobilazna stanica svakog turiste. Za ljubitelje prirode i avanturiste, ovo je idealna destinacija, jer ovde mogu uživati u netaknutoj prirodi, u ronjenju, šetnji planinskim stazama, paraglajdingu, vožnji bicikla ili kanua, a u izuzetnoj klisuri Kalipso, iznad samog mesta, nalazi se najveći vodopad planine Osa, visok 70 m.!

 

Mir, tišina i utisak da ste negde van civilizacije - to je Kokkino Nero.

 

Kokino Nero, Olimpska regija leto 2020

vila/hotel

br. osoba

smeštaj

napomene

 

   

Pozovite nas         rezervisite online

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

Kontakt


Najtraženija letovanja i putovanja


Lokacija


 

Ferior tours

 

 

Bulevar oslobodjenja 113 - Novi Sad

 

021 425 412       021 520 803

 

 

>  Grčka

>  Budimpešta

>  Turska

>  Beč

>  Egipat

>  Prag

>  Bugarska

>  Rim

>  Crna Gora

>  Istanbul

>  Španija

>  Nova Godina

 

 

 

Akcijske ponude       Leto 2021      Putovanja 2021     Zimovanje 2021     Online rezervacija       Kontakt.