Leto 2019 > Grcka > Halkidiki > Nea Mudanja

 

 

 

 

 

Nea Mudanja 2019, Grčka Leto 2019

  

 

    

Nea Moudania, Grčka leto 2019

                            

NEA MUDANIA je glavni grad istoimene opštine na Halkidikiju. Od Soluna je udaljena oko 65 km, od Beograda 715km, od Novog Sada 795km, od od Niša 475km.

 

Ovaj grad je najveći na Halkidikiju – ima oko 20.000 stanovnika. IzgradilI su ga Grci izbegli iz Male Azije. Omiljeno je mesto letovanja stanovnika Soluna. Grad ima svoj stari deo, prirodnu luku i mnoštvo barova, kafea, restorana, prodavnica (Lidl, Jumbo...).

 

Mestom dominira duga peščana plaža, sa postepenim ulaskom u prelepo i čisto plavo more. Ova plaža je i jedan od glavnih razloga što Nea Moudania zauzima važno mesto i u turističkoj ponudi poluostrva Halkidiki sa 200 sunčanih dana godišnje. Oko grada su ogromne plantaže maslina, po kojima je poznat još od nastanka. Stanovnici se bave ribarstvom i zemljoradnjom.

 

Prednost Nea Mudanje je blizina Soluna s kojim je povezana redovnim autobuskim linijama i to što je odlična polazna tačka za istraživanje Kassandre i Sitonije... Iz Nea Mudanie je predivan pogled na zalazak sunca za planinu bogova, Olimp.

Trgovački centar grada ima radnje sa raznovrsnom robom a svake srede je pijaca na otvorenom.

Grad je čuven po obilju sportskih aktivnosti na zemlji, pesku i vodi (plivanje, veslanje, ribolov, mini golf, fudbal, odbojka, košarka...) te po izvanrednom provodu u nekom od brojnih barova na plaži. Jahting klub Nea Moudania ostvario je izvanredne rezultate u kursevima jedrenja i ribolova..

    

 

 

Nea Mudanja apartmani

 

br. osoba

smeštaj

napomena

 Argo 2019

2-4

 S2, S3, S4

par koraka od plaže, u mirnom kraju, sa prelepom baštom, klima i internet u ceni

 

  

         Pozovite nas                rezervisite online

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

      Last minute        Leto 2019       Putovanja     Zima 2019        Online rezervacija       Kontakt