Leto 2016  >  Grčka  >  Halkidiki  >  Nea Roda 

 

 

    

 

 

 

Nea Roda 2016, Halkidiki, Grčka Leto 2016

 

     

 

NEA RODA - Atos, Halkidiki 2016

 

Nea Roda je izgrađena na najužem delu poluostrva Atos, udaljena je 115km od Soluna i nalazi se na teritoriji opštine Stagira-Akanthos. Zalazak sunca baca tihi veo misterije na živopisno primorsko mesto. Pogled sa obližnjeg brda na selo, pružiće Vam neverovatan osećaj.

 

Dok hodate selom, bićete prijatno iznenađeni velikim brojem arheoloških nalazišta, koja svedoče o brojnim istorijskim događajima, koji su se odigrali na ovim prostorima. Jedan od najzanimljivijih se zbio davne 480 godine pre n.e. kada je persijski kralj Kserks krenuo u osvajanje Grčke i na ovom mestu, gde se danas nalazi Nea Roda, prokopao kanal kako bi se što lakše probio sa svojom ogromnom flotom.

 

Nea Roda danas predstavlja jedno od najatraktivnijih mesta za odmor na Atosu. Zlatni pesak, široke peščane plaže i tirkizno more pratiće Vas tokom celog dana od izlaska do zalaska Sunca. Bujna vegetacija koja se pruža do same obale, prelepo uređena dvorišta kuća i gostoprimstvo meštana učiniće Vaš odmor jedinstvenim i nezaboravnim.

 

U Nea Rodi postoji lekarska ordinacija, apoteka, benzinske pumpe, supermarketi, suvenirnice, kafići i tipične grče taverne, gde posetioci mogu probati svežu ribu i morske plodove koji su na meniju direktno stigli sa lokalnih ribarskih brodića.

 

Za one koji žele aktivan odmor mogu posetiti Ag. Oros specijalnim čamcima. Takođe, tu su i zanimljiva susedna mesta Ierisos, Ouranoupoli i lepo ostrvo Ammouliani. U svakom slučaju, u Nea Rodi na raspolaganju su vam predivne plaže, gde možete upražnjavati sportove na vodi i pesku, a za ljubitelje ribolova ovo mesto je pravi mali raj.

 

Nea Roda apartmani

br. osoba

smeštaj

napomena

Hadalis

2-6

S2, S3, S3+1, A5+1

 na plaži

Makis House

4-6 

MEZ4, MEZ5

 na plaži

 

 

Pozovite nas   rezervisite online

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 


 

Naslovna       Last minute        Leto 2016       Putovanja     Zima 2016        Online rezervacija       Kontakt